Jack Hermansson: Blev lite chockad

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Jack Hermansson 2019
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Jack Hermansson 2019

Väntan har varit lång.

Men snart blir Jack Hermansson första UFC-svensk att gå match på Fight Island.

– Jag blev lite chockad att det blev Abu Dhabi, säger 32-åringen.

Fighter har flyttats, galor har ställts in, och Jack Hermansson har länge förberett sig för en fight han inte haft kunskap om var, när eller om den ska avgöras – och vem han ska möta. Men nu vet svensken som bor i Oslo att han ställs mot sjunderankade Kelvin Gastelum den 19 juli på så kallade Fight Island. Ön Yas utanför Abu Dhabi där det blir möjligt för UFC att arrangera galor utanför USA med internationella fighters.

– Det känns riktigt skönt att ha någonting framför sig. Mentalt har jag kunnat förbereda mig, i stället för ett blankt papper har jag något konkret att visualisera, säger Jack Hermansson till Sportbladet.

Match på Fight Island. Hur ska det bli?

– Jag blev lite chockad att det blev Abu Dhabi, jag trodde att det skulle komma något nytt. De har ju haft galor där förr, men jag har aldrig varit där så det ska bli riktigt spännande och härligt. Och att få se hur upplägget kommer vara, hur isolerade vi kommer vara.

Sjätterankade mellanviktssvensken kliver in i oktagonen för match för första gången sedan september i fjol, då bröt Jared Cannonier sviten på tre vinster i rad för Hermansson. Som nu ställs mot en amerikan med två raka förluster.

– Jag är jättenöjd att det blev Kelvin, vi lägger tätt intill varandra på rankningen, det ger mycket för oss båda. Det är en tuff motståndare, jag ska använda mina styrkor som är rörlighet och variation. Jag ska försöka få ner matchen på marken där jag alltid känner att jag har en fördel.

Hur har du klarat dig från coronaviruset?

– Jag har varit frisk och fin, kanske friskare än någonsin. Jag brukar åka på en förkylning varje gång jag kör en camp, för så fort jag höjer intensiteten och pushar kroppen lite för mycket så är det lätt att man åker på en infektion. Den här gången har jag klarat mig ifrån det, antagligen för att det är bättre hygien och att jag träffar färre folk.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN