Berättar om historiska förslaget: ”Många spekulerar”

avOscar Rickstrand

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ny golfmark kan brytas i Sverige.

Europatouren överväger att ställa damer mot herrar i Scandinavian Invitation.

– Det skulle öppna många dörrar och bli en del av historien, säger Lynn Carlsson.

Om drygt ett dygn bränner Scandinavian Invitation - tidigare Nordea Masters - i gång.

Redan nu spekuleras det om nästa års tävling.

Ryktet gör nämligen gällande att Europatouren överväger att förändra tävlingen drastiskt - och ställa herrar mot damer i ett mixat startfält nästa år.

”Om några veckor”

Aldrig någonsin har en tävling på den nivån bestått av ett mixat startfält. Fredrik Lindgren, marknadsansvarig på Europatouren, bekräftar att diskussionen nu förs.

– Vi kommer att göra förändringar med tävlingen och det är en av lösningarna vi tittar på. Inget är klart än, men det klart det är intressant och roligt att många spekulerar. Vi kommer gå ut med det om några veckor. Vi ser fram emot det, säger han.

”En del av historien”

I våras arrangerades Jordan Mixed Open, i Jordanien, med ett mixat startfält på undertouren Challenge Tour. Med där fanns Lynn Carlsson, ett av Sveriges främsta proffs på damsidan. Hon hyllar förslaget och hoppas på att steget tas här i Sverige.

– Vi har ingen stor tävling i Sverige på damsidan, vilket är väldigt synd med tanke på hur många duktiga spelare vi har. Så att få ge alla fans där ute chansen att se både herrar och damer på samma plats skulle öppna många dörrar och bli en del av historien, säger 25-åringen.

Proffscoachen: ”Kan locka hit de bästa i världen”

Patrik Jonsson, coach för svenska golfproffs på damsidan, är också tydligt positiv till förslaget.

– Jag tror att det upplägget skulle kunna locka hit några bästa spelarna i världen. Jag tycker absolut att det vore jättekul om damerna får en spelplats i Sverige och ser väldigt positivt på det här.

Scandinavian Invitation spelas mellan torsdag och söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM