Michael Phelps: Jag var också ett rövhål

”Michael Jordan var min förebild”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Michael Phelps.
Foto: TT
Michael Phelps.

Många har nu kallat basketlegendaren Michael Jordan för olika öknamn.

Förre simstjärnan Michael Phelps känner igen sig i honom efter dokumentären ”The Last Dance”.

– Jag var också ett rövhål, säger han.

I hyllade sportdokumentären ”The Last Dance” säger Michael Jordans gamla Chicago Bulls-lagkamrater att han bland annat var ett rövhål. För att han pressade och testade dem hårt på träning.

– Han gick över gränsen flera gånger. Men när du nu tänker tillbaka på vad han försökte åstadkomma, är det bara att inse att han var en jäkla bra lagkamrat att ha, säger Will Perdue.

I måndags släpptes de två sista avsnitten av dokumentären som kretsar kring Jordans framgångar på 90-talet. I karantän- och lättillgängliga streaming-tillvaron har dokumentären slukats av sportvärlden när liveidrotten har lyst med sin ofrivilliga frånvaro. Tidigare simgiganten Michael Phelps, flest OS-medaljer genom tiderna med 28 totalt varav 23 guld, har sett dokumentären om sin förebild. Som han har efterliknat trots att de utförde två olika sporter.

– Jag ville vara som honom. Alla sade att han var ett rövhål, och jag skulle säga samma sak om mig själv. Jag var ett rövhål på träning, jag ville hjälpa alla och försäkra mig om att de hade samma möjligheter som jag, säger Michael Phelps till Yahoo och fortsätter.

– Vi tränade som ett lag även om det var en individuell sport. Vi ville allas bästa, så jag utmanade dem och såg till att de blev stressade på träning. Jag ser många likheter mellan mig och Jordan.

Publicerad: