”Hon är ett monster”

EM-debutanten hyllas efter jättematchen

avMalin Wahlberg

BELGRAD. En OS-plats stod på spel mot Ryssland. 

Då ledde EM-debutanten Regan Magarity Sverige till seger efter en jättematch. 

– Hon är ett monster, säger assisterande förbundskaptenen Fransisco Pinto.

Regan Magarity gjorde debut i landslaget så sent som för några veckor sedan. 23-åringen, som spelat på college de senaste åren, kom in sent efter att ha draftats av Conneticut Sun och försökt ta en plats i WNBA. 

Efter att ha imponerat i träningsmatcherna hade Magarity det tufft i inledningen av EM, men i de senaste matcherna har hon klivit fram. 

– Jag tänkte kanske lite för mycket de första matcherna och var inte så aggressiv så jag försöker vara mer aggressiv nu, sa Magarity efter Serbienmatchen.

Tog bort stjärnan

Mot Ryssland stod Magarity för en jätteinsats med 6 poäng och 4 returer i den första halvleken samtidigt som hon tog bort den ryska storstjärnan Maria Vadeeva.

– Hon är en jättebra spelare, riktigt fysisk, riktigt tuff. Innan matchen sa coachen att jag skulle spela fysiskt och att det var mitt ansvar att försöka ta bort henne. Man kan inte stoppa henne totalt, men det var mitt fokus, säger Magarity.

Sverige ledde med 27-26 i paus, men efter att Magarity och Kalis Loyd fortsatt storspela i tredje gjorde Sverige ett litet ryck till 38–31.

Ryssland kom tillbaka i slutet av tredje, men Sverige behöll greppet och kunde till slut vinna med 57–52 efter en riktig rysare där Frida Eldebrink satt det avgörande skottet med 23 sekunder kvar.

”Helt iskall”

Magarity, som stod för hela 12 poäng och 5 returer, hyllas stort efter matchen.

– Hon är ett monster, säger assisterande förbundskaptenen Francisco Pinto.

Kalis Loyd håller med.

–  Hon är verkligen det, hon är iskall och det är så skönt att ha hennes lugn i laget. Jag är så stolt över henne.

Magarity själv.

– Jag vet inte ens vad jag ska säga. Det är helt otroligt.

Foto: TT
Regan Magarity
ARTIKELN HANDLAR OM