Tiger Woods vinnare igen: "Det är galet"

Av:  TT

Motspelarna försökte, vädrets makter försökte, men inget kunde hindra Tiger Woods från att ta karriärens 82:a seger på PGA-touren, och därmed tangera rekordet i antal segrar.

– Det här är så stort, säger Woods.

När Tiger Woods sänkte sista putten på sista hålet kunde han höja vänsterarmen i skyn och behärskat jubla över den historiska segern – 82 vinster på den nordamerikanska proffstouren är en tangering av legendaren Sam Sneads rekord.

– Det är galet, det är så många segrar, säger Woods i en segerintervju intill 18:e greenen.

– Det är svårt att förstå att det gått 23 år sedan första segern. Det är ett rekord jag inte trodde skulle vara möjligt att nå när jag började, fyllde han själv i en halvtimme senare när han tog emot segerpokalen i Chiba, öster om Tokyo.

"Glad jag fick chansen"

Det var inte självklart att Woods skulle kunna komma tillbaka och få till den hägrande 82:a titeln, och definitivt inte redan nu.

Men tvivlarna har haft fel förr. Efter många operationer och långa uppehåll blev han den utdömde mästaren som kom tillbaka och i våras vann US Masters. Men efter den segern har 43-åringen åter kämpat med såväl form som kropp. I augusti tvingades han till en ny operation, den här gången i vänsterknäet.

– Jag visste inte om jag skulle kunna spela igen, jag visste inte ens om jag skulle kunna gå normalt igen, jag är glad bara att jag fick chansen att få spela, säger Woods efter sin nya titel.

Frågan är om spelaren Tiger Woods har övertygat kaptenen för USA:s lag i kommande Presidents Cup mellan USA och övriga världen, en viss Tiger Woods?

– Spelaren fick definitivt kaptenens uppmärksamhet, ler Woods, som har fyra wild cards att dela ut till tävlingen i Melbourne i december.

Blir det OS i Tokyo?

Tävlingen i Chiba stördes av kraftiga skyfall, och spelarna hann inte gå alla 72 hålen under helgen. Tätgruppen fick spela de avgörande sju hålen först på måndagsmorgonen, och Woods vann till slut med de tre slag han hade tillgodo på hemmaspelaren Hideki Matsuyama inför dagen.

– Det har varit en lång vecka. Fem dagar högst upp på tavlan är en lång tid, det har varit en press, säger Woods.

Ännu mer press skulle en annan tävling i Japan nästa år, bara nio mil från helgens spelplats, kunna ge.

– Jag hoppas få spela OS, jag hoppas kunna kvala in och få representera mitt land, säger Woods, som är rankad nia i världen, och måste klättra några placeringar för att få vara med i Tokyo.

– Jag hoppas kunna spela lite bättre än efter Masters i år och kunna klättra på rankningen. Många av mina kompisar har spelat OS och sagt att det var en enastående upplevelse. Jag har aldrig spelat om en guldmedalj förut och skulle vilja det.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN