Göteborg HC till SDHL

Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYR N
Spelarna i Göteborg HC har all anledning att jubla.

avSimon Norberg

SPORTBLADET

IF Sundsvall tvingades ge upp sin plats i SDHL.

Nu står det klart att Göteborg HC övertar den.

– Det är här vi vill vara, säger fjolåretssäsongens lagkapten Matilda Carlsson.

Efter en tid av ekonomiska problem tvingades till slut IF Sundsvall ge upp sin plats i SDHL. På sin hemsida motiverade klubben beslutet på följande sätt:

”Vi har konstaterat att vi inte har de sportsliga, organisatoriska eller ekonomiska förutsättningar som krävs för spel i den högsta ligan. Sundsvall Hockey är idag tvingade att genomföra ett antal åtgärder i en helhet där damverksamheten är en del av den. Vi behöver på kort sikt ekonomiskt och organisatoriskt komma i balans.”

”Kommer gynna Göteborg”

Under måndagen meddelade svenska ishockeyförbundet på sin hemsida att Göteborg HC tilldelas den överblivna platsen.

Något som förstås mottogs med glädje nere på västkusten.

– Det hade varit roligare att kvala sig upp, men det är här vi vill vara. Det här är någonting som bara kommer gynna Göteborg som stad och det finns så himla mycket potential och arbetsmöjligheter här. Det kommer locka många att komma hit, säger Matilda Carlsson, 23, som var lagkapten i Göteborg under förra säsongen.

Kan välja bort SDHL

Samtidigt lider hon med Sundsvall.

Säsongen 2009/2010 var Matilda Carlsson med om själv med om samma sak när Hanhals, som hon då spelade för, var tvungna att ge upp sin plats i riksserien på grund av ekonomiska själ.

– Ekonomin räckte inte till på grund av satsningen på herrarna. Det var nästan åtta-nio år sedan det hände för mig och att det kan hända nu är bara tragiskt, säger hon.

23-åringen kan dock, uppflyttningen till trots, tvingas prioritera den civila karriären före SDHL till hösten.

– Jag vill absolut spela kvar i laget, sedan om det fungerar praktiskt är en annan sak. Jag har kommit in på en utbildning via jobbet, till hösten och det kommer bli lite mer tidskrävande. Man har ju drömt om att gå upp i SDHL sedan vi åkte ut med Hanhals, så det skulle vara riktigt tråkigt om man inte skulle få spela.

ARTIKELN HANDLAR OM