Eriksson presenterad på Stamford Bridge

avKristoffer Bergström

Foto: chelseafc.com
Magdalena Eriksson presenterad på Chelseas hemsida.

Herrarna chockförlorade i premiären, Alvaro Morata har värvats, Diego Costa ryktas vara på väg bort och...

... och den som går in på Chelseas hemsida möts av en stor intervju med det senaste stjärnförvärvet.

– Jag älskar att vinna. Det är därför jag spelar, säger Magdalena Eriksson.

Mitt under EM presenterade Chelsea sitt senaste nyförvärv. Magdalena Eriksson, lagkapten för de svenska mästarna Linköping, hade skrivit på för två år.

En månad senare är vänsterbacken på plats i London. Klubbens första intervju med henne säger något om värvningens dignitet.

”Det är två olika världar”

Trots att herrarna möter Tottenham på söndag, trots envisa rykten om nyförvärv och spelarförluster toppas sajten av en stor bild på Eriksson inne på Stamford Bridge.

– Det är två olika världar. Linköping, min förra klubb i Sverige, är väldigt liten jämfört med det här och det känns otroligt att komma hit, säger hon till klubbens hemsida.

Foto: Maja Suslin/ TT NYHETSBYRÅN

Chelsea vann den förkortade säsong som spelades i England under våren. När ligan drar igång igen i slutet av september ställs de mot Bristol City. Om mästarna har en svensk vänsterback på planen beror det delvis på den svenska målvakten Hedvig Lindahl.

”Katie är en cool spelare”

– Innan jag tänkte på att gå till Chelsea sa hon alltid bra saker om klubben när vi jämförde våra erfarenheter. Hon pratade varmt om laget och spelstilen, säger Eriksson i intervjun.

Den kommande säsongen ska Chelsea dela arena med AFC Wimbledons herrlag. Eriksson säger att hon ser fram emot matcherna – och att inte längre bära bindel om armen.

– Jag ser faktiskt fram emot att inte vara den mest högljudda och att få nya erfarenheter av att lära mig av spelarna här. Katie Chapman är lagkapten och hon är verkligen en cool spelare, säger Magdalena Eriksson till Chelseas hemsida.