Två fall av vinterkräksjuka bekräftat

SPORTBLADET

Magsjukan härjar på friidrotts-VM och upp emot 30 personer sägs vara drabbade.

En våning på ett av hotellen i London har spärrats av, enligt The Guardian.

Nu har två av fallen bekräftats vara vinterkräksjuka.

Foto: TT

Magsjuka härjar på friidrotts-VM i London och flertalet utövare har drabbats. Tidigare i morse bekräftade den svenska förbundskaptenen Karin Torneklint att en svensk utövare hade insjuknat..

800 meterslöparen Andreas Kramer började må illa under natten till tisdag, men ifall det rörde sig om magsjuka eller matförgiftning ville inte förbundskaptenen slå fast.

– Jag har ingen teori över huvudtaget. Vi hoppas att det är en matförgiftning eller på grund av utmattning, men vi kan inte lita på det utan vi tror det värsta och så jobbar vi på det sättet, sa hon då.

Hotellvåning avstängd

Nu har flera medier rapporterat om att ytterligare fall.

The Guardian skriver att minst två fall av vinterkräksjuka är bekräftade och att upp emot 30 personer ska ha insjuknat i magsjuka. Oklart hur många som är utövare, funktionärer och ledare av dessa.

De tidigare fallen som varit med Isaac Makwala och stora delar av det kanadensiska laget har spårats tillbaka till Guoman Hotel.

På The Tower Hotel i London, där främst de tyska och kanadensiska laget bor, har dessutom en hel våning satts i karantän och representanter för hotellet säger till BBC att de i samarbete med IAAF (Internationella friidrottsförbundet) och hälsoinspektörer har utfört utredningar som tyder på att hotellet inte är källan till smittan.

”Vi har strikt följt hygienprotokoll, sett till att de som är smittade inte är i kontakt med andra gäster och alla offentliga utrymmen har blivit ordentligt städade, säger en talesman för hotellet till BBC.

”Klarat oss jättebra”

De svenska laget bor på ett annat hotell. Tommy Eriksson i det medicinska teamet är helt lugn:

– Vi har informerat alla om läget och den stora organisationen har läget under kontroll. Vi har bara en som har insjuknat och personen är isolerad och vi har höjt beredskapen genom att först ställa in en lagsamling och sedan i dag tog vi en utomhus, säger han.

– Som det verkar har vi klarat oss jättebra.

Vem delade rum med Andreas?

– Det kan jag inte säga, men det var ingen aktiv. Och den personen är också isolerad nu.

ARTIKELN HANDLAR OM