”Det är min grej, det är så jag presterar”

Fredrik Samuelsson.
Fredrik Samuelsson.

LONDON. Han gör VM-debut. 

Men tiokamparen Fredrik Samuelsson är inte här för att se och lära. 

Han är här för att bjuda på show. 

– Det är min grej, det är så jag presterar, säger han. 

Med 8172 poäng i Götzis krossade Fredrik Samuelsson sitt personliga rekord och klarade kvalgränsen till VM. 

Men inte bara det, den svenske 22-åringen blev också en publikfavorit i mångkampsmekkat i Österrike. Med närmast fotbollslika målgester efter framgångsrika hopp och high fives med publken fick han fansen att lyfta honom till 2000-talets nästa bästa svenska mångkampsinsats. 

”Kommer bli coolt”

Nu höjs insatserna, 55 000 på läktarna och Samuelsson ser fram emot stödet. 

– Det är som du säger, jag gillar att ta del av publiken, gillar att dra igång mycket klapp – bjuda på show helt enkelt. Det är min grej, så presterar jag bäst, säger han. 

Hur tror du det kommer kännas att klappa igång 55 000 i höjdhoppet? 

– Haha, det kommer bli coolt, det blir nog klapp redan i längden. 

Någon risk för överladdning? 

– Ja så är det ibland, ibland brukar jag inte dra igång klapp förrän på de högre höjderna eller som i längd kan man vilja ha ett godkänt hopp innan.  

”Sitter inte med anteckningsblock”

Han tycker att fler borde elda på publiken. 

– Det kan jag tycka, ibland kan vissa mer känslor. När man tar en höjd  behöver man inte kliva av mattan som det vore vad som helst… 

Det må vara en VM-debut och chanserna till en riktigt topplacering är långt borta. Men Samuelsson är tydlig med att han inte är här för att se och lära: 

– Nej, det är jag inte. Vissa kan missförstå det där, jag kommer så klart lära mig massa saker och ta del utav saker som är nyttiga för framtiden. Men jag går inte in i mästerskapet för att se och lära. Jag sitter inte med anteckningsblock och kollar vad Kevin Mayer gör. Jag är här för att göra min grej. 

Det lär Londonpubliken snart märka. 

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.