Se a-lagets fina hyllning till pojklaget

”Barnen kunde inte sova på kvällen”

avEmelie Fredriksson

Torshällas nioåringar fick i helgen en öronbedövande överraskning.

På läktaren stod nämligen en minst sagt högljudd hejarklack – idolerna i a-laget.

– Vi la 45 minuter av vår helg på något som de kommer minnas i hela sina liv, säger lagkaptenen och initiativtagaren Tommy Nilsson.

Tommy Nilsson, lagkapten i a-laget, har en son i innebandyföreningen Torshällas 08-lag. Idén att agera hejarklack till laget kom efter att sonen sagt att han gärna hade velat att a-laget kom och tittade när de spelade match.

– Det var ingen i laget som sa nej när jag sa att vi skulle bli hejaklack. Vi har ett jättebra lag som älskar barnen. Vi ville att de skulle känna sig lika uppskattade som vi gör när folk kommer och tittar på oss. Nu la vi 45 minuter av vår helg på något som de kommer minnas i hela sina liv, säger Nilsson.

Vad körde ni för ramsor?

– Det blev alla möjliga ramsor och sedan firade vi segern tillsammans i ring med vår speciella sång som vi alltid gör i a-laget.

Hur var responsen från pojkarna?

– Jättestor. Jag har hört från föräldrar att barnen inte kunde sova på kvällen. Min grabb hade också lite halvsvårt att sova. Man märkte att de var i extas och att var en upplevelse för livet. Det skulle skrivas många autografer efteråt...

Hur kändes det för er?

– Det kändes jättekul och man märkte att föräldrarna uppskattade det också, de följde med i alla ramsor. Tanken var inte att det skulle bli en sån stor grej utan vi i seniorlaget ville ge tillbaka till föreningen som ger oss så mycket. Det är säkert många som anser att vi tar mycket, vi får klubbor och skor och allting och kostar pengar för klubben. Vi ville visa att vi faktiskt är villiga att ge tillbaka också.

Kommer ni att göra något liknande igen?

– Det tror jag absolut. Vi har sagt att det här är något vi borde fullfölja. Kanske inte varje helg, men nästa gång är det något annat lag som blir överraskade när vi står där.

Hoppas du att något annat lag tar efter?

– Visst hoppas jag det. Det är våra barn som bygger vår framtid och för att innebandyn överhuvudtaget ska växa är det barnen som ska tycka att det är kul. Nu tror jag inte att det är särskilt många grabbar i det här laget som kommer att sluta under den närmsta åren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy