AFC Eskilstuna

Han blev historisk i kväll

Gjorde AFC Eskilstunas första mål

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Chidi Omeje blev historisk i kväll.

Nigerianen gjorde nybildade AFC Eskilstunas första mål någonsin.

Språngnicken innebar 1–1 i träningsmatchen mot Elfsborg i Spanien.

– Ny klubb, nytt uppdrag för mig och framför allt ett nybygge, säger tränaren Pelle Olsson.

AFC United tog steget upp i allsvenskan från Superettan på senhösten.

Då flyttade man hela föreningen till Eskilstuna.

På tisdagen nere i spanska Salou spelade AFC Eskilstuna så sin första historiska match när man mötte Elfsborg under träningslägret.

– Ny klubb, nytt uppdrag för mig personligen och framför allt ett nybygge av lag. Åtta av de fjorton spelare som startade de sista fem-sex matcherna när man gick upp har ju lämnat nu, säger tränaren Pelle Olsson.

Klubbens första målskytt blev Chidi Omeje som vackert språngnickade in 1-1 på ett fint högerinlägg av Thomas Ulimwengu i den 81:a minuten.

– Det var bra gjort, en fin kontring, säger Olsson.

1–1 blev också slutresultatet.

Två bra målvakter

Matchen var mållös i paus trots några bra lägen för Elfsborgs Lasse Nilsson (en dubbelchans) och Eskilstunas Mohamed Buya Turay. Men två bra målvakter i Tim Erlandsson, nyförvärvet i Eskilstuna som landslagsdebuterade under januariturnén, och Tim Rönning, 17-årig Andreas Isaksson-kopia som fick chansen när boråsarnas två andra målvakter hade förhinder, höll ställningarna.

Efter 59 minuter tog Elfsborg ledningen. Det var två gamla Eskilstunagrabbar som låg bakom det sedan Bun-Dawda Sowe i AFC halkat som siste man och gett Elfsborg en gratischans. Viktor Prodell fick ett jätteläge men skottet blockerades och studsade tillbaka. Då passade han bollen vidare till Lundevall, som han spelade ihop med i Eskilstuna City 2007-08 och som enkelt kunde sätta 1-0 i tom bur.

Elfsborg hade sedan ett kraftigt grepp om matchen tills kvitteringen kom. Sista tio minuterna tog Eskilstuna över och man borde ha fått en straff på stopptid när ett distansskott tog på Jörgen Horns(?) hand.

Nyförvärv på väg in

– En bra start. Det var mycket kamp då det var svårspelat på grund av den hala planen. Vi tog den kampen. Det blev mycket duellspel och vi visade upp en bra fysik. Det finns en hel del i spelet att jobba med men vi har två månader på oss eftersom vi inte är med i cupen, säger Olsson, som framför allt var nöjd med Erlandsson i mål och innermittfältsparet Anel Raskaj och Thomas Piermayr.

Men truppen är långtifrån spikad. Fler spelare ska värvas.

– Det kommer att komma in fler. Vi ska ha in en mittback, en defensivt lagd mittfältare och en målvakt till. På anfallssidan har vi det välbeställt, säger Olsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenskan 2017 – spelschema, tv-tider och resultat

ÄMNEN I ARTIKELN

AFC Eskilstuna

Januariturnén

Viktor Prodell

IF Elfsborg

Allsvenskan i fotboll

Pelle Olsson