Svenskarna bra med i OS-golfen

KAWAGOE. Sverige har fått en pangstart i OS-golfen.

Nu finns det god chans till medalj, menar Alex Norén.

– Både jag och Henrik Norlander har chansen, säger han.

Visst, det delas inte ut några medaljer förrän på söndag, men svenskduons start går knappast att klaga på.

Norlander var först in i klubbhuset här på Kasumigaseki Country Club och kunde – trots att spelet inte riktigt klaffade – signera ett scorekort med 69 slag (tre under par).

– Jag var ganska ”off” i tajmingen hela dagen, men sista fyra hålen var riktigt bra. Jag känner mig ganska hoppfull, säger han inför fortsättningen.

För Norén gick det ännu bättre.

Han gick runt på 67 slag (-4) och ligger delad sjua.

– Jag är ganska nöjd med fyra under. Banan är inte supersvår, men det är heller inte bara att ställa ut skorna, så fyra under är helt okej, säger han.

”Bra medaljchans”

Med tre speldagar kvar är känslan god: Sverige har en bra medaljchans, enligt Norén.

– Ja, jag tycker det. Både jag och Norlander. Spelar vi på topp så har vi en bra chans, säger han.

Svenskduon har mängder av erfarenhet från stora tävlingar på PGA-touren, men OS är något helt annat. Nu spelar de för medaljer i stället för rankningspoäng och pengar.

– Det är väldigt roligt, för alla där hemma i Sverige vill ha medaljer. Jag har själv varit i den sitsen, att man suttit hemma i soffan och hejat på alla möjliga sporter i OS, säger Norén.

”Nästan chockad”

Norlander berättar att han var förvånansvärt lugn inför sin OS-debut – i alla fall till det var dags att ställa sig på första tee och slå ut.

– Jag sov nog mellan nio och halv fem utan att vakna en enda gång och det händer aldrig! Jag var nästan lite chockad över det. Jag var väldigt lugn på uppvärmningen också, men när de skickade upp oss på tee och vi hade en stor tv-skärm framför oss och en röst som presenterade en och sa ”från Sverige” … det var bland det största jag varit med om. Jag fick rysningar, säger Norlander.

Henrik Norlander
Henrik Norlander
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.