Tai Tuivasas ”shoey” gör fansen tokiga

Tai Tuivasa vet hur man vinner UFC-fansens hjärtan och sympatier.

Genom att dricka öl ur deras skor när han knockat sina motståndare.

Tai Tuivasa firar alltid sina segrar med att dricka öl ur en sko.
Tai Tuivasa firar alltid sina segrar med att dricka öl ur en sko.

Han är inte den bästa tungviktaren i UFC. Han är inte ens rankad och har en lång väg till den absoluta toppen. Men den 28-årige australiensaren Tai Tuivasa går från klarhet till klarhet när det kommer till att vinna fansens sympatier. Och efter nattens nya knock (och ölsvepning) kan ”Bam-Bam” (som han kallas) ha tagit sig in i topp-15 bland UFC:s tungviktare.

Motståndaren för natten var Greg Hardy. En föredetta NFL-stjärna som sadlat om till MMA, och gjort det relativt bra sedan sin UFC-debut 2019. Men i tungviktsklassen kan det gå undan, och det gjorde det inatt. En minut in i den första ronden fick Tuivasa in en träff som sänkte Hardy och efter att Tuivasa följde upp med ett par smällar så bröt domaren Mark Smith fajten. Efteråt firade australiensaren, som alltid, med att dricka en öl ur ett gäng skor, som han fick av fansen. En segerritual som inte är ovanlig för sportstjärnor ifrån Australien. Även F1-stjärnan Daniel Ricciardo har utfört en så kallad ”shoey” på podiet efter ett race.

Svettig sko med hot-sauce

Direkt efter att ha knockat Hardy så klättrade Tuivasa upp på oktagonen och fick både en öl och en sko kastad till sig. Först fyllde han skon med ölen, och sen drog han i sig hela ölen i ett svep till publikens stora jubel.

På vägen ut från arenan stannade han flera gånger hos fans som slet av sig sina svettiga sulor och fyllde med öl, som Tuivasa sedan hällde i sig. Ett av (öl)stoppen spetsades dessutom med en hot-sauce, som en åskådare (tydligen) hade med sig in på arenan för att kolla på UFC 264. Inga konstigheter.

Daniel Ricciardo firade med en ”shoey” efter sin seger på Monacos GP 2018.
Daniel Ricciardo firade med en ”shoey” efter sin seger på Monacos GP 2018.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN