Nytt världsrekord av Sjöström: ”Wow”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Sarah Sjöström, 23, och världsrekord är numera synonymer.

På lördagen putsade svenskan sitt eget världsrekord på 200 meter fritt på kortbana – och satte därmed sitt sjätte världsrekord under 2017.

– Jag har aldrig blivit så överraskad över ett världsrekord förut, säger Sjöström till FINA efter att ha simmat in på 1.50,43 på världscuptävlingen i Eindhoven.

Foto: TT, FINA

Efter att ha blivit sim-VM:s stora drottning med tre guld, ett silver och två världsrekord har hennes tävlande i världscupen mest handlat om jakten på nya världsrekord – och att slå sina egna.

Så sent som på fredagen putsade hon sitt eget världsrekord på 100 meter fritt på kortbana med 19 hundradelar (50,58) på världscuptävlingen i Eindhoven.

Under lördagskvällen försökte hon åter igen slå Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril (24,38) från 2009, men fick nöja sig med en andraplats på tangerade personbästat 24,55.

”Inte ens tränat”

Men det var inte slut där.

Senare under lördagen drog hon till med 1.50,43 på 200 meter fritt på kortbana och putsade därmed sitt tre år gamla rekord med 35 hundradelar.

– Wow. Jag har aldrig blivit så överraskad över ett världsrekord förut. Det var inget jag förväntade mig i dag, säger Sjöström i FINA:s direktsändning efter loppet.

– Jag har inte ens tränat för 200 fritt det här året och sänker nu mitt personbästa. Det är otroligt, säger hon.

Efter ett minst sagt hektiskt schema de senaste veckorna kan nu Sjöström se fram emot lite ledighet.

Semesterdags

Efter helgens tävlingar väntar nämligen ett sju veckors långt uppehåll innan världscuptävlingarna fortsätter i Hong Kong den 30 september.

– Nu är det dags för semester. Jag ska bara ta det lugnt i några veckor och sen börjar träningen inför nästa världscuptävling, säger Sjöström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM