Johansson: Lika nervös nu som första gången

Foto: TT
Jennie Johansson vidare till semifinal.
SPORTBLADET

BUDAPEST. Jennie Johansson tog sig vidare till semifinal på 100 meter bröstsim.

29-åringen var inspirerad av Sarah Sjöströms världsrekordkross i går.

– Jag satt framför datorn och skrek och kände mig jättepeppad på att gå och simma i dag, säger hon.

Jennie Johansson är regerande världsmästare på 50 meter bröstsim, men simmar också den dubbla distansen på VM. Hon har vilat sig i form, säger hon, men lugn och ro präglade knappast gårdagen.

När Sarah Sjöström smulade sönder Cate Campbells världsreord på 100 meter frisim – klockan stannade på 51,71 – satt Johansson hemma på hotellet och tjöt av glädje.

Inspirerad av lagkamratens bragd dök hon i försöken full av självförtroende. 1.07,35 i mål är en hyfsad tid med hennes mått – en sekund över personbästat – och tog henne vidare till kvällens semifinal med fältets trettonde bästa tid.

”Man får extra nerver”

– Det kändes ganska bra. Jag hade hoppats på lite snabbare tid. Jag känner att jag har mer fart i kroppen, det gäller bara att hitta en balans som passar bra för den här hundringen, säger hon och skakar på huvudet när kvällens taktik kommer på tal.

– Jag får fundera på det. Men fokus ligger på 50 meter och jag har mycket fart att komma med. Vi får se hur det går på hundringen, allt som händer är en bonus, men jag hoppas att det ska gå lite snabbare.

Jennie Johansson vet inte hur många år hon har kvar av karriären. Kanske är detta hennes sista långbane-VM, kanske blir det ytterligare ett.

– Jag är lika nervös nu som jag var i mitt första mästerskap. Det är alltid en härlig känsla. Man får extra nerver som gör att man kan lyfta simningen till en annan nivå, säger hon.

Sarah Sjöström slaktade världsrekordet 03:37
ARTIKELN HANDLAR OM