UFC

”Maulers” oväntade roll i snusbranschen

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Alexander Gustafsson, 30, kliver in på en ny marknad.

UFC-stjärnan har fått … ett ”eget" snusmärke.

– Det är en stor ära, säger ”The Mauler”.

Han är idrottsman på den absolut högsta nivån men Alexander Gustafsson gillar också att unna sig en snus efter träning och match.

– Det är ett sätt för mig att koppla av, att ta en snus och en kaffe. Man måste leva lite också. För mig är det kvalité, säger han till Sportbladet.

Nu har han – i samarbete med Swedish Match – fått ett ”eget” snusmärke.

I drygt ett år har man brainstormat, testat, ändrat och förfinat – nu är den färdiga produkten klar: Tre nya snusprodukter under namnen General och Göteborgs Rapé One.

– Bakgrunden är väl egentligen att Alex har varit en frekvent kund på vår butik vid Stureplan i Stockholm. Han har alltid haft mycket tankar och åsikter. Där någonstans inleddes en relation som sedermera ledde till att vi tog med Alex i det här projektet – att ta fram en ny produkt, säger Patrik Hildingsson, kommunikationschef på Swedish Match.

”Rolig resa”

”The Mauler” själv är nöjd med resultatet.

– Efter mycket experimenterande fram och tillbaka har vi kommit fram till en produkt som känns bra. Det har varit en rolig resa och det känns bara som början på något stort. Jag hoppas verkligen att alla svenska snusare kommer uppskatta produkten.

Hur känns det att ha ett ”eget” snusmärke?

– Det är en stor ära. Snus är en passion för mig; att få vara med i karusellen och ha ett eget snus … det känns stort. Det ska bli kul att se vad andra tycker. Jag uppskattar all kritik, bra och dålig.

”Är en tradition”

Vad säger du till eventuella kritiker som menar att det rimmar illa att en elitidrottare blir ansiktet utåt för en nikotinprodukt?

– Det finns kritiker överallt, det är något man får leva med. Jag tänker så här: Vi har en stor skara snusare i Sverige, det är tradition och kultur för oss och så länge man är över 18 år så är det klart man ska få snusa. Jag ser heller inget negativt med att vara idrottsman och ta en snus. Jag har ju själv gjort det väldigt länge, säger Alexander Gustafsson.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Alfelt: Och vilken show ’Mauler’ har bjudit på

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

MMA

Kampsport

”The Mauler” Alexander Gustafsson