Mauler redo för drömfight: ”Det största som hänt”

Publicerad:
Foto: Peter Wixtröm / AFTONBLADET

SPORTBLADET

Jon Jones tog tillbaka sin UFC-titel och hemma framför tv:n väcktes hoppet för Alexander Gustafsson om en returmatch.

– Det hade varit det största som hänt mig. Grymt skönt om jag får en rematch, säger Alexander.

Det var i september 2013 som Alex mötte Jon Jones i en titelmatch som blev en av UFC:s mest klassiska. Jones fick alla domarrösterna men många hävdar fortfarande att det egentligen skulle ha varit Gustafsson som vann.

Och sen dess har MMA-fans världen över velat se en returmatch.
Som nu kan bli av.

– Jag är rankad strax under de här gubbarna så det känns mest logiskt att jag får matchen. Det hade varit en så stor match. Folk som sett vår första match vill se en andra match, säger Alex.

Men han kan inte påverka någonting. UFC, som har alla fajters under kontrakt, parar ihop vilka matcher man vill.

”Jones är på nästa nivå”

– Nej, vi får se. Känns inte som att det spelar stor roll om man är rankad tia, etta eller något annat. Jag kan bara vänta och hoppas på ett telefonsamtal.

Alexander har vunnit två matcher efter den mycket knappa förlusten mot Daniel Cormier i Houston, Texas. Speciellt den senaste vinsten, i Stockholm över Glover Teixeira, var imponerande. Sen dess har Gustafsson bara kunnat gå och vänta på att se vem som skulle
vinna titelmatchen mellan Cormier och Jones.

– DC gjorde allt han kunde göra. Han vann matchen tills han fick en smäll. Men så är det i MMA. Jon Jones är Jon Jones. Han kommer med sparkarna, armbågarna och överraskningarna. Cormier är på en nivå. Jones är på nästa nivå, säger Alexander Gustafsson som hyllar Jones som världens bäste fajter, men för den skull tror han ändå fullt ut på sin egen chans.

– Får jag matchen betyder det framförallt en chans för mig att bevisa att jag kan slå honom igen.

”Får ta de vägarna”

Alexander har svårt att acceptera förlusten i Toronto och som vanligt skickade han iväg en lätt provocerande tweet till Jones direkt efter morgonens match. ”Jag har väntat på att möta dig, och det har även fansen”, skrev Alexander.

– En av många tweets jag skickat till honom. Man får ta de vägarna, säger Alexander.

Foto: Chris Young / TT / NTB Scanpix

Som också uppmanade Jones att sluta utmana före detta gamla mästare. Jones sa direkt efter matchen att han vill gå mot 40-årige tungviktaren och före detta världsmästaren Brock Lesnar som efter att fällts för dopning slutat i UFC sen flera år tillbaka. Lesnar är dock omåttligt populär i USA som wrestler vilket fått stall Jones att snegla på en Mayweather–McGregorvariant för att dra in riktigt stora pengar.

– Nuförtiden är det så att man inte vet om han (Jones) ska möta en tungviktare, en boxare, en brottare eller vad. I det stora hela är det UFC som bestämmer. Jag väntar, säger Alexander Gustafsson som inte tror att schweizaren Volkan Oezdemir går före honom i turordningen om
att få möta Jon Jones.

Redo att trappa upp träningen

Trots Oezdemir snabba KO-segrar.

– Oezdemir sänker folk med sina halvmissar. Jimi aldrig varit i så bra form som nu, men sånt här händer i sporten, säger Alexander om att träningskompisen Manuwa knockades efter bara 22 sekunder.

Nu väntar spännande dagar i väntan på telefonsamtalet från Dana White som förhoppningsvis ger Alexander – och oss – drömbeskedet.

– Jag ligger i som vanligt. Full fart men ingen tävlingsträning än, säger Alexander Gustafsson.

Han är redo att trappa upp när som helst.

Publicerad:

LÄS VIDARE