Johanna Konta

Slutar – och rasar mot frågorna: ”Okänsligt”

Av: 

Jonatan Pinheiro Diamant

SPORTBLADET

Johanna Konta vill ha andra frågor.

Men så länge ”medelålders män” rapporterar om tennis tror hon inte på förändring.

– Jag tror inte att de frågade Rafa Nadal när han skulle gifta sig med sin flickvän, säger den pensionerade tennisspelaren till The Telegraph.

Johanna Konta, 30, la sin racket på hyllan i december.

Den brittiska tennisstjärnan tvingades sluta efter stora problem med en knäskada. Totalt blev det tre grand slam-semifinaler i karriären och som bäst en fjärdeplats på världsrankningen i juli 2017.

Kort efter karriärens slut väljer Konta nu att kritisera medierna som rapporterar om tennis. Hon är trött på medelålders män som frågar om hon ska få barn.

Kontas ilska mot frågorna

– När man som kvinna börjar komma upp i en viss ålder och når vissa milstolpar antar man genast: ”Okej, när kommer bebisen?”, säger Konta till The Telegraph.

– Jag tror inte att de frågade Rafa Nadal när han skulle gifta sig med sin flickvän innan han gjorde det, eller frågar när han ska skaffa barn.

Johanna Konta vill prata om tennis, som de manliga kollegorna gör. Hon tror däremot inte att det kommer hända så länge samma personer fortsätter rapportera om sporten.

– Jag tycker att det kan bli lite okänsligt. Särskilt för människor som inte vill (ha barn) eller som har andra svårigheter, säger hon.

ANNONS

Kryss i Tre Kronors nästa VM-match? I slutspelen 2017-2019 gick 43 % av våra fajter till övertid eller straffar. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Johanna Konta.
Publisert:

LÄS VIDARE

Andreas Käck: En lögnaktig dåre – Djokovic borde ha stannat hemma

ÄMNEN I ARTIKELN

Johanna Konta

Tennis