Djokovic milstolpe: 1 000 segrar i ATP-touren

Novak Djokovic har skrivit in sig i historieböckerna – igen.

Efter seger mot norrmannen Casper Ruud är han nu den femte herrspelaren genom tiderna som har vunnit 1 000 matcher.

Världsettan Novak Djokovic hade en väl tilltagen meritlista redan innan lördagens semifinal i Italian Open mot tiondeplatsrankade norrmannen Casper Ruud. 

Efter seger med två raka set kan han lägga till ytterligare en imponerande merit på sitt CV.

Vinsten innebär att serben blev den femte herrspelaren genom tiderna att nå 1 000 vinster. En milstolpe han delar med Jimmy Connors, Roger Federer, Ivan Lendl och Rafael Nadal. En exklusiv skara tennislegendarer.

– Jag har sett Roger och Rafa fira milstolparna de senaste åren och jag har sett fram emot att nå 1 000 vinster. Jag är välsignad och priviligerad som har vunnit så många matcher, säger 34-åringen i en segerintervju efter matchen. 

I finalen ställs Djokovic mot greken Stefanos Tsitipas. Ett möte Djokovic ser fram emot, eftersom de möttes på samma arena förra året.

– En till final mot honom i en av världens största turneringar. Jag ser fram emot söndag. Han är definitivt i form och en av världens topp tre bästa spelare, säger Djokovic.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.