Officiellt: Fagerström klar för VSK

Publicerad 2022-05-13

Christoffer Fagerströms övergång till Västerås SK är officiell.

Sportbladets avslöjande bekräftades när klubben höll presskonferens på fredagen.

– Det är rätt stimulerande att hänga i en miljö där man hela tiden pratar om att vinna, säger landslagsanfallaren.

Christoffer Fagerström, här i Hammarbytröjan, är klar för VSK.
Christoffer Fagerström, här i Hammarbytröjan, är klar för VSK.

En av vårens största värvningar i bandyn är ett faktum.

Efter Christoffer Fagerströms uppbrott med Bajkal Energy i mars, som en följd av Rysslands invasion av Ukraina, blev det på fredagseftermiddagen officiellt att anfallsstjärnan spelar i Västerås SK nästa säsong. I pressmeddelandet från klubben omnämns målskytten som ”bandyns svar på Robert Lewandowski”.

Som Sportbladet avslöjade under torsdagen har Christoffer Fagerström skrivit på ett tvåårskontrakt med mesta mästarna i svensk bandy.

– Det känns mycket bra. Jag är nästan chockad över hur skön stämning ni har här. Samtidigt ser man alla otroliga prestationer ni har i bakgrunden. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av det, säger Fagerström på presskonferensen som livesändes på Bandypuls.

– Man pratar om att vinna hela tiden. Det är rätt stimulerande att få hänga i en sån miljö. Jag tror att det kan göra mig ännu bättre.

”Vi är fantastiskt nöjda”

Enligt VSK:s sportchef Ted Andersson får klubben in ”kilon, kraft, fart och mål som vi är i behov av”.

– Vi i VSK brukar vara lite dryga och prata om att få in rätt folk i föreningen. Redan förra året sa du att du vill vinna, säger han och vänder sig till nyförvärvet.

– Det var det första du sa nu också. Du vill vara i föreningen för att få möjlighet att vinna, och det vill vi också. Vi är fantastiskt nöjda med att få till det här.

Tar nysats efter tunga år

Att VSK värvar Christoffer Fagerström har fått många i bandyn att höja på ögonbrynen. Så sent som 1 april beviljades klubben elitlicens efter extra granskning. Inför presentationen av Fagerström berättade ordförande Gisela Stockhaus om hur VSK på senare år haft totalt köpstopp och tvingats nedmontera organisationen.

Med värvningen av Christoffer Fagerström gör klubben nu en nysatsning mot toppen.

– Nu behöver VSK lyfta sig ur det här. Vi kommer att rekrytera medarbetare till kontoret och behöver ta tillbaka positionen vi hade för några år sedan, säger hon i Bandypuls sändning.

Christoffer Fagerström slog igenom i IFK Vänersborg som ung, men lämnade klubben för SKA Neftyanik inför säsongen 2016/2017. Bakom sig har han också tre säsonger i Hammarby och en i Bollnäs.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.