Följ Linus Omarks återkomst på Sportbladet.se

Linus Omark
Linus Omark

För första gången på sju år drar Linus Omark, 34, återigen på sig Luleå-tröjan i kväll.

Direkt på Sportbladet.

– Jag har aldrig haft något framgångsrikt slutspel med Luleå. Nu har vi chansen och jag hoppas vi kan spela hockey länge i vår, säger Linus Omark.

En av de största återvändarna till svensk hockey den här säsongen är helt klart Linus Omark, 34. Han har spelat fyra VM, ett OS, NHL, kämpat i över 400 matcher i KHL samt gjort 130 poäng på 97 matcher i den högsta schweiziska ligan och även vunnit poängligan i nämnd liga.

En jätteprofil, helt klart.
Han skulle egentligen ha spelat en till säsong för Genevé-Servette, men valde av familje-skäl att ta ett år i Sverige 2021-2022 för att det passade nära och kära absolut bäst.

Enligt avtalet med den schweiziska klubben har han tjänstledigt en säsong och ska infinna sig i Schweiz till nästa säsong.

– På det stora hela så passade det bäst att komma hem nu. Barnen har börjat på förskola. Vi har haft familjeråd och det var ett ganska enkelt beslut. Jag har egentligen varit borta från Luleå i hela 12 år och det är en lång tid. Vi är glada över att vara hemma igen och få bo i Sverige och Luleå är sagolikt.

Nyförvärvskedja

Vad händer säsongen 2022-2023?

– Vet inte. Fokus på den här säsongen.

Luleå har satt ihop en ren nyförvärvskedja med Omark, Brendan Shinimin samt Linus Fröberg.

– Två bra spelare som jag får chansen att spela med. Vi har haft bra kemi på träningen. Vi får känna på i kväll och i morgon hur det känns. Träning är en sak, match en helt annan. Speciellt en match i SHL.

Hur är formen?
– Det får vi se. Svårt att säga när man inte spelat några matcher. Det är lite bambi på hal is och det gäller att komma igång med flåset. Man ska inte dra så stora växlar av inledningen på försäsongen.

Luleå möter Björklöven på bortaplan ikväll. Matchen startar 18:00 och sänds på sportbladet.se.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.