Superrysare avgör världscupen

OSLO/STOCKHOLM. Det fortsätter vara superjämnt inför morgondagens världscupavslutning.

Sebastian Samuelsson lyckades behålla andraplatsen trots två bom i tredje skyttet - avståndet till jagande Sturla Holm Laegreid är nu fem poäng.

– Jag är glad att Sturla blev trea och Vetle femma sett till totalen, säger Sebastian Samuelsson.

Allt var upplagt för hemmaåkaren Sturla Holm Laegreid, som gick ut först och som såg ut att defilera hela vägen in i mål. Avståndet till tvåan och trean var i perioder upp emot 30 sekunder, och fram till det sista skyttet var norrmannen helt dominant.

Då: två grova bom, avståndet borta och tysken Erik Lesser i topp - veteranen som gör sitt sista lopp i karriären i morgon lyckades vinna och ta sin första seger på sex år.

– Det var ett drömläge där och egentligen bara att skjuta en normal serie. Till och med en bom hade räckt, men inte två. Hade jag vetat på förhand att jag skulle bli trea i dag hade jag tagit det, säger Sturla Holm Laegreid och medger att det var nerver inblandade:

– Det är extra speciellt att få skjuta inför den här publiken och atmosfären, det var något jag kanske inte var förberedd på.

Planen: tysta Holmenkollen

Holm Laegreid slutade trea och tog in fem poäng i totalcupen på tvåan Sebastian Samuelsson - avståndet till svensken är nu fem poäng inför morgondagens masstart.

– Känns egentligen ganska bra, glad att Sturla blev trea och Vetle (Sjåstad Christiansen) femma. Summa summarum bra, nöjd att komma in på sista stående mot Vetle och vara bättre än honom där. Det kanske är ett tecken, säger Sebastian Samuelsson som sköt två bom i tredje skyttet.

Planen är att tysta Holmenkollen i morgon?

– Det hade varit kul! Oavsett om man grejar en andra eller tredjeplats så hade jag varit otroligt stolt över mig själv.

Holm Laegreid ler åt kommentaren.

– Det ska mycket till för att tysta de här!

Martin Ponsiluoma svarade även han för ett fint lopp och slutade på en sjätteplats.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.