Glädjetårar efter 41 insläppta mål

Fina scenerna i handbolls-VM

Trots att Irans målvakt Fatemeh Khalili släppte in 41 mål korades hon till matchens lirare.

Då svallade känslorna över – hos båda lagen.

– Det var otroligt rörande att se, säger norska stjärnan Henny Reistad.

Handbolls-VM har fått kritik efter utökningen från 24 till 32 lag. Men bakom alla skeva resultat finns också solskenshistorier som värmer. Som den i matchen mellan Norge och Iran.

Iranska målvakten Fatemeh Khalili släppte visserligen in 41 bollar, men hon stod också för ett gäng svettiga räddningar som fick både publiken och norskorna att häpna.

– Jag följer de här norska tjejerna på Instagram och tittar på deras matcher. Jag har alltid drömt om att få möta dem, berättar Khalili för norska TV3, enligt VG.

Flera i tårar

När hon sedan utsågs till matchens lirare svallade känslorna över för både iranskorna och norskorna. Lagen poserade tillsammans på fotograferingen där Khalili höll upp sitt pris, och enligt norska stjärnan Nora Mörk var det flera som hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

 Fatemeh Khalili.
Fatemeh Khalili.

Däribland Fatemeh Khalili själv.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Det är så stort att jag inte ens kan beskriva med ord hur jag känner, säger hon.

”Finaste någonsin”

Henny Reistad berättar att hon och hennes norska lagkamrater var fulla av beundran.

– Det var otroligt rörande att se. Vi visste att hon var Irans bästa spelare, så vi visste att vi behövde vara skärpta i avsluten, säger hon till Nettavisen.

– Det var bland det finaste jag någonsin varit med om. Idrott för folk samman. Jag blev rörd ända in i hjärtat. Den här matchen kommer bli ihågkommen för det som hände efteråt. Och det är precis så det ska vara, säger Camilla Herrem.

Norge vann matchen med 41–9.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.