Klassiska speedwayklubben drar sig ur ligan

Vetlanda Speedway AB har ansökt om konkurs.

Det innebär att den klassiska klubben drar sig ur Bauhausligan.

– Det är otroligt tråkigt för en anrik klubb som Vetlanda och för svensk speedway i stort, säger Elitspeedway Sveriges (ESS) ordförande Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

Vetlanda Speedway har länge haft svårt att få ihop ekonomin. Klubben har redovisat minusresultat efter minusresultat. I dag har Vetlanda en skuld som uppgår till över tre miljoner kronor, uppger klubben i ett pressmeddelande.

Nu står det klart att Vetlanda Speedway AB, bolaget som bedriver Vetlandas elitverksamhet, har ansökt om konkurs.

– Övriga klubbar och ESS har man många gånger ställt frågan till Vetlanda hur planen för att få rätsida på ekonomin ser ut. Vi har hela tiden fått svar att situationen är under kontroll och det är givetvis en stor besvikelse att dessa påståenden inte visat sig stämma, även om vi inte är förvånade med tanke på hur det sett ut, säger Mikael Holmstrand.

Bad fansen om pengar

I tisdags gick klubben ut och bad sina supportrar om hjälp för att rädda ekonomi.

”Varje bidrag, varje krona till föreningen ökar chanserna för klubben att leva vidare och för alla speedwayfans att fortsatt kunna se sina favoritförare från vallen en solig tisdagskväll”, skrev Vetlanda på sin hemsida.

Men situationen går inte att rädda. Konkursansökan innebär att Vetlanda Speedway inte ställer upp i Bauhausligan 2022.

Bauhausligan drar i gång 3 maj och målet för ESS är att göra så få förändringar som möjligt med spelschemat och endast stryka Vetlandas matcher.

Vetlanda skulle ha mött Västervik i premiären.

Sportbladet har sökt representanter från Vetlanda för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.