Vändningen: Storlopp i Göteborg trots allt

Av:  TT

Det blir ett motionslopp i Göteborg. Arkivbild.
Det blir ett motionslopp i Göteborg. Arkivbild.

Det blir ett stort motionslopp i Göteborg i höst trots allt. Efter regeringens besked om lättade restriktioner blir det ett lopp den 6 november.

Göteborgsvarvet, världens största halvmara, har slängts mellan hopp och förtvivlan. Och sedan hopp igen. Sedan regeringen meddelade att restriktionerna lyfts den 29 september har arrangören jobbat med att få fram ett lopp på nytt datum.

Nu är det klart: den 6 november ska ett lopp genomföras, meddelar Göteborgs friidrottsförbund.

De som var anmälda till Göteborgsvarvet 2021 får två alternativ: Antingen delta i det nya loppet den 6 november eller flytta sin startplats till Göteborgsvarvet 2022 som går i maj.

”Som läget var och med den information vi hade där och då var det omöjligt för oss att betala tillbaka anmälningsavgifterna eller flytta startplatserna till nästa år. Nu hoppas vi att vi åter kan få löparnas förtroende och vi ser fram emot att kunna leverera löparglädje, ökad folkhälsa och fantastiska upplevelser”, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

Mer information om loppet, till exempel vad det ska heta och hur långt det kommer att vara, väntas inom de närmaste veckorna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN