Eftertraktade talangen klar för Villa

Gustav Friman lämnar Frillesås för spel i Villa Lidköping.
Gustav Friman lämnar Frillesås för spel i Villa Lidköping.

Villa Lidköping värvar jagade storlöftet Gustav Friman från Frillesås.

– Det känns magiskt. En barndomsdröm, säger han i klubbens livesändning.

Villa meddelar samtidigt att tränaren Johan Sixtensson förlänger och att talangen Melker Broberg lämnar.

Gustav Friman, 20, var ett av säsongens unga utropstecken i bandyns elitserie. Efter tre säsonger lämnar talangen nu Frillesås. Ny klubbadress blir SM-tvåan Villa Lidköping, som presenterade Friman i en livesänd presskonferens på onsdagen.

– Många har ryckt i tröjan, men jag visste rätt tidigt när Villa hörde av sig att det här känns rätt, säger den offensiva mittfältaren.

– Det är en dröm jag har haft väldigt länge. Att få möjlighet att uppfylla den är få förunnat.

Gustav Friman hann med tre säsonger i Frillesås.
Gustav Friman hann med tre säsonger i Frillesås.

Sedan tidigare har Gustav Friman sina systrar Ida och Moa i Villas damlag, som blev svenska mästare för andra året i rad för en knapp månad sedan.

– Kul att ha alla samlade tror jag, framför allt för morsan och farsan som slipper åka så långt för att se matcherna, säger Friman, som skrivit treårskontrakt med Villa.

Två nya år för tränaren

Samtidigt meddelar klubben att Johan Sixtensson, som varit huvudtränare sedan 2014, förlänger med ytterligare två säsonger.

– Det känns jättebra att ha kommit till beslut. Det behövdes några veckor att smälta ner allt och få perspektiv, inte bara på finalen utan rent allmänt. Nu står vi här, säger Sixtensson, som hyllar nyförvärvet.

– Jättekul att få hit Gustav i tuff konkurrens. Vi vet att många klubbar har ryckt i honom, så det känns jättebra. Det finns otrolig potential i Gustav och han är inte färdig än.

I sändningen blev det också officiellt att den egenfostrade stortalangen Melker Broberg, 19, lämnar Villa i jakt på mer speltid. Vilken som blir den nya klubben är inte känt ännu.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.