Chockad – efter andra kraschen på två veckor

Foto: JULIEN WARNAND (TT)
SPORTBLADET

Två otäcka krascher på två veckor.

I går fortsatte oturen för Alice Maria Arzuffi – som trillade med huvudet före rakt ned i leran på cykelkross-VM i Luxemburg.

”Hade hoppats på ett annorlunda VM”, skriver italienskan på Twitter.

Cykelkross är ingenting för veklingar. Åtminstone inte om man frågar Alice Maria Arzuffi som på lördagen fick känna på sportens hårda baksida för andra gången på kort tid i helgens VM-tävling i Luxemburg.

På lerigt, blött och snöigt underlag kraschade den 16-rankade italienska cyklisten redan på det första varvet och skrämde slag på publiken som såg henne göra en så kallad ”face plant” rakt ned i marken.

Efteråt visar tv-bilder hur Arzuffi chockad får hjälp att ledas upp på benen med ansiktet täckt av blod och lera.

”För andra gången på två veckor. Jag är okej. Jag har ett sår nära ögat. Jag är bara väldigt besviken, jag hade hoppats på ett annorlunda VM”, skriver Arzuffi på Twitter.

Trillade över staketet

Som tweeten antyder var det inte länge sedan hon senast tvingades avbryta ett lopp. För bara två helger sedan var olyckan framme på en världscuptävling i italienska Fiuggi där hon kraschade och flög över ett staket.

Arzuffi leddes bort från banan på bår men väl på sjukhuset visade sig, som tur var, att hon var relativt oskadd.

”Goda nyheter, ingenting brutet. Bara stor smärta i ryggen, massor av blåmärken överallt och ett slag mot benet”, skrev hon på Twitter då.

VM-guldet i Luxemburg gick till belgiskan Sanne Cant som bara var en sekund före den sjufaldige mästarinnan Marianne Vos, från Nederländerna.