”Tror inte att Rousey kommer fajtas igen”

Foto: Mark J. Rebilas / X02835
SPORTBLADET

Utklassad i comebacken.

Nu talar mycket för att Ronda Rousey avslutar karriären.

– Jag tror inte att hon kommer fajtas igen, säger UFC-presidenten Dana White.

Chockförlusten mot Holly Holm vintern 2015 fick Ronda Rousey att hamna i en djup depression.

– Jag satt i det medicinska rummet efteråt. Jag satt där i ett hörn och tänkte: ”Vem är jag ens?”. Jag satt bokstavligen talat där och övervägde att ta mitt eget liv. Jag tänkte att jag var en nolla, att vad jag än gör i framtiden så är det ingen som kommer bry sig längre, sa hon i en uppmärksammad intervju i ”The Ellen Show”.

Drygt ett år senare, den 30 december 2016, gjorde hon comeback. Men återigen blev det förlust. Den andra raka, och andra totalt, för Ronda Rousey.

Nu talar mycket för att den 29-årige superstjärnan gjort sitt på MMA-scenen.

”Förmodligen färdig”

UFC-presidenten har nyligen varit i kontakt med Rousey och säger i en podcastintervju att hon troligen aldrig kommer att fajtas professionellt igen.

– Jag pratade med henne i morse på väg till gymmet. Hon mår bra, hon gör sin grej. Jag vill egentligen inte säga något här och nu, för det är upp till henne, men jag tror inte att hon kommer fajtas igen. Hon är förmodligen färdig. Hon lär rida ut i solnedgången och börja leva ett liv utanför fajtingen, säger Dana White.

Förtydligar

i ett sms till Yahoo Sports förtydligar han att det inte är något definitivt besked han fått av Ronda Rousey.

– Jag har ingen aning om hon kommer pensionera sig. Jag uttalade mig bara utifrån känslorna jag fick efter att ha pratat med henne och där och då verkade som att hon kände sig färdig.