Erbjöds 26 miljoner av LIV-touren

Publicerad 2022-12-19

Ludvig Åberg, 23, nobbade LIV-touren.

Världens bästa amatörspelare erbjöds 26 miljoner kronor.

– Det är ju livsförändrande pengar egentligen men jag vill ju ändå tro att en duktig spelare klarar sig, säger Åberg till SVT.

Följ ämnen
Golf

Tidigare under hösten kom medieuppgifter om att Ludvig Åberg nobbat LIV-touren. Enligt Expressen erbjöds den svenske 23-åringen hela 150 miljoner kronor för att ansluta till den saudifinansierade golftävlingen – men nu har Åberg gått ut med summan det faktiskt rörde sig om.

I en intervju med SVT berättar Åberg, som just rankas som världens bästa amatörspelare, att han blev erbjuden 26 miljoner kronor.

Ångrar sig inte

En representant från LIV-touren ska mejlat svensken två erbjudanden.

– Antingen att spela de tre eller fyra första tävlingarna 2022 och få 100 000 dollar per tävling eller att skriva på ett tvåårskontrakt och få 2,5 miljoner dollar, säger Åberg till SVT.

23-åringen berättar vad han först tänkte när han läste mejlet.

– Röda flaggor, det här är inget bra. Vi förstod att jag potentiellt skulle kunna bränna väldigt många broar och det var jag inte intresserad av, säger han samtidigt som han berättar att han inte ångrar sitt beslut.

”Klart man höjde på ögonbrynen”

Henrik Stenson har varit en flera stora golfspelare som anslutit till den kritiserade tävlingen. Enligt medieuppgifter fick svensken över 550 miljoner kronor när han tackade ja till LIV-touren.

Det var inte riktigt samma nivå för 23-årige Åberg alltså, men likväl låg 26 miljoner på bordet.

– Det är klart att det var summor som jag aldrig sett tidigare så det är klart att man höjde ögonbrynen lite. Det är ju livsförändrande pengar egentligen men jag vill ju ändå tro att en duktig spelare klarar sig ändå. Kommer du ut på PGA-touren och utmanar så är det en bit som kommer av sig självt, säger han.

Ludvig Åberg.

Köp vinterns prylar i Sportbladet Shop!

Följ ämnen i artikeln