Serena Williams pik (?) mot avstängda Halep

Publicerad 2023-09-13

Tennisstjärnan Simona Halep stängdes av i fyra år för dopning.

Då dröjde det inte länge innan legendaren Serena Williams såg ut att pika den tidigare världsettan.

”8 är en bättre siffra”, skriver Williams på X.

Nyheten om Simona Haleps dopningsavstängning briserade under tisdagseftermiddagen. Och bara några timmar senare skrev Williams ut sitt inlägg på X.

Det som gör att många tolkar det som en pik mot Halep är det faktum att Williams står noterad för sju Wimbledon-titlar. Det hade varit åtta – om hon inte hade förlorat mot just Simona Halep i finalen 2019.

Halep vann finalen med 6–2, 6–2 och det var sista gången som Serena Williams var i en Wimbledon-final. Williams har näst flest grand slam-titlar någonsin på damsidan med 23 stycken, en bakom Margaret Court.

Simona Halep testades i samband med US Open förra året positivt för den förbjudna substansen roxadustat, ett läkemedel som bland annat stimulerar produktionen av röda blodkroppar.

Kommer överklaga

Hon skrev efter beskedet ett långt meddelande på sociala medier om att hon var chockad och besviken över ITIA:s (International Tennis Integrity Agency) dom. Hon säger att hon testades nästan veckovis efter det positiva utslaget fram till början av 2023 och samtliga ska ha kommit tillbaka negativa.

Halep, som var tillfälligt avstängd från och med oktober, är avstängd fram till hösten 2026. Hon har meddelat att hon kommer att överklaga.

Följ ämnen i artikeln