Angelica Bengtsson med nytt världsårsbästa

Khaddi Sagnia slog världsårsbästa i sin årsdebut i Växjö i går.

I dag var det Angelica Bengtssons tur att göra om bedriften när hon flög över 4,67 i stavhopp.

– Var det så? Vilken tur!, säger hon.

Senast Angelica Bengtsson tävlade hamnade hon i hela världens blickfång när hon först bröt staven och sedan slog svenskt rekord i VM-finalen.

Fullt lika dramatiskt blev det inte när Angelica Bengtsson säsongsdebuterade på hemmaplan i Växjö. Tävlingen vann hon med ingångshöjden 4,38 och sedan klarade hon 4,51, 4,58 och 4,67 i första försöket innan det tog stopp på 4,75.

– Det var roligt. Självförtroendet har varit på topp under vintern och jag har hoppat på en hög nivå hela tiden, säger hon.

”Vill vara bland de bästa”

Den dramatiska VM-tävlingen har byggt mod i hoppningen.

– Efter Doha klarar jag vad som helst känns det som, det ger ett självförtroende.

Precis som för Khaddi Sagnia är resultatet ett tidigt världsårsbästa för säsongen 2020, en centimeter över ryskan Angelina Zhuks bästa notering från tidigare i veckan. Men det visste inte Bengtsson när hon lade upp ribban på 4,67.

– Var det så, vilken tur? Fantastiskt. Jag försökte bara slå mitt arenarekord. Vi försökte kolla vad årsbästat var men hittade inget. Men det var ett mål med dagen, jag vill vara bland de bästa i världen. Det känns som jag är redo för den nivån, säger Bengtsson.

Angelica Bengtsson har redan kvalat till inomhus-VM och det är ingen tvekan om att åka till Kina och tävla.

– Ja, jag vill möta de bästa hopparna i världen så mycket det går, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.