Mick Schumacher kör F1 för Alfa Romeo - redan i april

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Mick Schumacher kör F1 för Alfa Romeo 2019.

Mick Schumacher ska köra Formel 1.

Om bara ett par dagar.

Då testar han för Alfa Romeo.

Michael Schumachers son tar nästa steg i sin karriär, efter att han fått en förarplats för Prema i Formel 2 och en en plats som akademiförare hos Ferrari är han nu redo för nästa utmaning.

Enligt den vanligtvis mycket välunderrättade facktidningen ”Auto, motor und sport” ska han testa F1 för Alfa Romeo Racing efter nästa veckas VM-deltävling i Bahrain.

Då genomför Formel 1 ett två dagar långt test och stallen möjlighet att låta förare utan tidigare erfarenhet av F1 få köra bilen - om de har skrapat ihop de poäng som krävs för en superlicens. Det har Schumacher gjort, han vann EM i Formel 3 2018.

Mick Schumacher kör F1 för Alfa Romeo

Alfa Romeo har ännu inte bekräftat nyheten, men stallchefen Frederic Vasseur påpekade redan i februari att Mick Schumacher är en av teamets kandidater.

– Han finns med på vår lista, sa Vasseur i samband med F1:s försäsongstester.

Mick Schumacher, 20, ska tävla i Formel 2 den kommande säsongen och mästerskapet debuterar i Bahrain kommande helg. Det gör att han kommer att vara på plats inför testerna, men det är inte officiellt om han kör Alfa Romeo under en eller två dagar.

Har testat pappa Michaels bil

Testet i Bahrain blir Schumachers första bekantskap med den nya generationens F1-bilar, men han har redan testat en betydligt äldre F1-bil. I samband med Belgien GP 2017 körde han ett varv på Spa-Francorchamps med en Benetton B194. Det var den bilen som hans pappa Michael vann sin första VM-titel med år 1994. Totalt vann Schumi sju VM-titlar i F1, fem av dem med Ferrari.

– Jag är glad över att vara son till en av tidernas bästa F1-förare, jag är stolt över att han är en av de bästa F1-förarna i historien och jag beundrar honom, sa Mick Schumacher nyligen i en videointervju för ett tag sedan.

– Även om det är tufft ibland är det så som det är, det har både för och nackdelar.

Michael Schumacher lämnade F1 år 2012, men skadade sig svårt i en skidolycka 2013. Han rehabiliteras fortfarande i hemmet i Schweiz.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Formel 2

Alfa Romeo