Lag Edin till final i curling-EM

Av: 

TT

Niklas Edin har fört sitt lag till en ny mästerskapsfinal.
Niklas Edin har fört sitt lag till en ny mästerskapsfinal.

Lag Niklas Edin är klart för final i curling-EM efter att ha besegrat Skottland med 8–4 i semifinalen.

Vägen fram till finalen har inneburit tio raka segrar – och nu väntar Schweiz i matchen om guldet.

De svenska curlingherrarna inledde torsdagen med att besegra Skottlands lag Ross Paterson i den sista grundseriematchen – och avslutade dagen med att upprepa bedriften i semifinalen.

Lag Niklas Edin spelade på toppen av sin förmåga redan från start och vann första omgången med 2–0 för att sedan stjäla ytterligare en poäng i nästa. När skottarna sedan närmade sig en upphämtning gjorde lag Edin ett avgörande ryck mot segern.

Sverige är därmed fortsatt obesegrat på herrsidan i curling-EM i Helsingborg, efter tio vinster av tio möjliga.

Nu återstår bara en match, finalen, där Schweiz står för motståndet efter att ha vunnit mot Danmark med 8–5 i den andra semifinalen. När Schweiz och Sverige möttes tidigare i EM vann lag Edin med 8–5.

Niklas Edin har på lördagsförmiddagen chans att vinna sitt sjunde EM-guld i karriären. I laget ingår även Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Oskar Eriksson som alla var med och tog VM-guld i Lethbridge, Kanada, i våras.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN