Lewis Hamilton har pole position i Abu Dhabi

Titeln är redan hemma.

Men Lewis Hamilton ger sig inte. I Abu Dhabi tog han sin 88:e pole position.

När Ferrari återigen gjorde en miss och skickade ut Charles Leclerc så sent att han inte hann köra sitt sista varv fanns det ingen bil som kunde hota Mercedes. Lewis Hamilton, Mercedes, var snabbast i kvalet till Abu Dhabis GP och tog sin första pole position sedan Tysklands GP i somras.

– Det har varit en lång kamp och hårt jobb för att få den här pole position. Vi har fokuserat, stoppat ner huvudet och koncentrerat oss på jobbet, säger Hamilton efter kvalet

– Det känns skönt att avsluta säsongen med en pole position. Detta är en speciell bil och det känns skönt att att göra ett bra kval sista gången. Jag tycker att det ser bättre ut för oss här, jämfört med i Brasilien senast jag och jag ser fram emot racet.

”Kommer ge allt vi har”

Mercedes Valtteri Bottas var näst snabbast i kvalet, men kommer ändå att starta längst bak på grund av ett motorbyte.

– Jag tror att jag kan nå en pallplats, vi kommer att ge allt vi har även om vi har en bestraffning och dessutom brukar vi vara bättre på söndagarna än lördagarna, säger finländaren.

Bottas bestraffning gör att Max Verstappen, Red Bull startar i första starled medan Charles Leclerc startar loppet från position tre, direkt bakom Hamilton och intill sin teamkollega Sebastian Vettel.

Vad pågår mellan Ferrari och Hamilton? Läs F1-bloggen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.