Frida Karlsson

Frida Karlssons mamma: Hon är blå på halsen

Av: 

Kristoffer Bergström

SPORTBLADET

Frida Karlssons fall på rullskidor var allvarligare än det hittills rapporterats.

Det menar managern Mia Karlsson, som påstår att det fanns en reell risk att 20-åringens karriär skulle vara över.

– Hon kunde ha brutit nacken i det där fallet, säger hon.

I fredags släppte gummit på Frida Karlssons rullskidor under ett lopp i Norge. I hög hastighet körde hon in i ett staket och kraschade ner i gräset bredvid banan.

För den sportsliga rättvisans skull tävlade alla på lånade skidor, så arrangören och tillverkaren har beklagat det inträffade.

Men riktigt hur allvarligt fallet var har inte framgått. Det påstår Mia Karlsson, mamma och manager till skidstjärnan.

”Blå på knäna och halsen”

– Vi kunde lika gärna ha sett slutet på karriären. Hon kunde ha brutit nacken i det där fallet. Det var livsfarligt, säger hon.

Det var så allvarligt?

– Ja, gummit släppte från skidan och asfalten är hård. Skulle hon ha fallit på ett annat ställe på banan hade det gått ännu mer illa.

Hur mår hon nu?

– Hon hade tur i oturen som föll på gräs. Men hon är blåslagen. Blå på halsen och knäna och armbågarna. Och hon drog med sig Nora Ulvang i fallet också.

Hur upplevde du kraschen?

– Vi stod uppe vid målet och väntade. Då ringde hon. Först tänkte jag ”nej!”, men ganska fort vände det till ”ja, hon lever i alla fall”. Hon hade så mycket adrenalin att det inte gjorde ont förrän på kvällen där hon konstaterade att hon var blåslagen.

Frida Karlsson och Mia Karlsson

”Hon svarade rätt”

Hur ser du på tillverkaren Swix ansvar?

– Jag pratade med deras högste chef som säger att de inte ska gå ut med mer batchar just nu. De som redan har gått ut kommer de att förstöra.

Frida Karlsson är en multitalang som förutom skidorna håller elitnivå i fotboll och friidrott. I en intervju med NRK berättar Mia Karlsson att hon rådde sin dotter att byta gren efter de tre medaljerna på VM i vintras.

Managern menade allvar.

– Ja, faktiskt. Jag vet vilken kraft hon har när bestämmer sig, så jag sa att hon kanske skulle lägga den på något annat. Vissa kämpar ett helt liv för att få VM-medaljer, hon nådde dit redan som junior.

Vad svarade hon?

– Det var inte ens nära. ”Nej, jag är inte klar!”. Jag vet vad drivkraft är för bränsle och hon är ju inte bäst än, så hon svarade rätt.

ANNONS

Europeisk fotboll när den är som bäst – har du vad som krävs för 13 rätt på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så formas Frida Karlsson till en mästare

ÄMNEN I ARTIKELN

Frida Karlsson

Längdskidor