Regn under Tysklands GP gav årets märkligaste F1-lopp

Max Verstappen tog årets andra seger

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Från hetta till regnkaos.

Tacka vädret för årets märkligaste F1-lopp.

–- Vilket race, det var fruktansvärt svårt, säger Max Verstappen efter årets andra seger.

Efter en värmebölja under fredagen där temperaturen låg på närmare 40 grader i luften kom regnet. Det vräkte ner inför starten av Tysklands GP och förarna körde tre formationsvarv bakom säkerhetsbilen innan man genomförde en stående start på det blöta underlaget.

Förhållandena var enormt svåra och Red Bulls Max Verstappen missade starten fullständigt samtidigt som Lewis Hamilton gick upp i ledningen före teamkollegan Valtteri Bottas, men det blev ingen enkel resa för Mercedes. I stället gjorde det oförutsägbara vädret att loppet blev enormt händelserikt och flera av förarna hade svårt att hitta greppet på banan.

Foto: TT

Misstag av Leclerc, Hamilton och Bottas

Carlos Sainz var en av de förarna som halkade av, Max Verstappen snurrade i 360 grader men kunde fortsätta, Charles Leclerc tappade kontrollen över bilen på det 29 varvet och bröt, därefter for Lewis Hamilton av på exakt samma ställe. Väderförhållandena gjorde att förutsättningarna förändrades vid flera tillfällen under loppet och Max Verstappen som både missade starten och snurrat var plötsligt var uppe i ledningen av loppet och kunde köra hem säsongens andra seger.

– Det var fruktansvärt svårt att ta rätt beslut och behålla fokus, säger Max Verstappen som gjorde hela fem depåstopp.

– I slutet försökte jag bara köra hem segern och inte gör för många misstag.

Vettel från sista till andra plats

Det var flera andra förare som gjorde.

Även Mercedes Valtteri Bottas bröt sedan han kört av och VM-ledaren Lewis Hamilton gick visserligen gick i mål som elva men blev utan poäng. Bakom Verstappen körde Sebastian Vettel upp sig från sista till andra plats, även om gapet efter elva lopp fortfarande är näst intill ointagligt.

– Det vart ett fruktansvärt långt race, det kändes som om det aldrig skulle ta slut. De var otroligt svåra förhållanden och jag är väldigt glad att det trots allt räckte till en pallplats, säger Vettel när han intervjuas efter loppet.

Trea i loppet slutade Daniil Kvyat, ryssen tog Toro Rossos första pallplats sedan 2008 dagen efter det att han blivit pappa för första gången.

– Loppet var som en skräckhistoria, säger han.

– Det var som en bergochdalbana, lite som hela min karriär.

F1 reser nu vidare till Ungern där sommarens sista VM-lopp avgörs om en vecka.

Ferrari förlorar på egna misstag - F1-bloggen med snacket efter Tysklands GP

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM