”Han är inte värdig Schumachers arv”

Schumis vän med kritik mot Sebastian Vettel

Publicerad:

SPORTBLADET

Sebastian Vettel kom till Ferrari för att vinna VM-titeln.

Och ta över efter Michael Schumacher.

Nu kritiseras han hårt – av Schumis kollega och vän.

– Han är inte värdig Michaels arv, säger Luca Baldisserri.

Inför årets F1-säsong hade Ferrari stora förhoppningar och Sebastian Vettel pratade om att äntligen återföra VM-titeln till Ferrari.

Men säsongen har varit allt annat än framgångsrik och Vettel har inte bara fått stryk av kollegan Charles Leclerc i de tre senaste kvalen utan han har även gjort rejäla misstag. Under Storbritanniens GP missbedömde han avståndet till Max Verstappen och körde in i Red Bullförarens bil.

Det är en av anledningarna till att han kritiseras hårt av Ferraris tidigare medarbetare.

– Jag anser att han är en överskattad förare, han är inte värdig Michaels arv, säger italienaren, som tidigare var tävlingsingenjör för Michael Schumacher, till Pit Talk.

– Han är en fyrfaldig världsmästare, men han har gjort många fel. Han måste hitta sig själv igen.

Kan hjälpa Leclerc till en titel

Inför Tysklands GP som avgörs nästa helg skiljer det bara tre poäng mellan Vettel och teamkollegan Leclerc. Det är en av anledningarna till att mannen som lotsade Schumacher till ett stort antal VM-titlar inte tror på att på Vettel som Ferraris nästa världsmästare.

– Om Leclerc lyckas mogna och bli en äkta toppförare kommer han att behöva en förare som stöttar honom och ut det perspektivet kunde Vettel vara tillräckligt erfaren för att bli en perfekt teamkollega till Leclerc.

Frågan är om Sebastian Vettel är intresserad av att stötta Leclerc. Red Bulls frispråkige motorsportkonsulent Helmut Marko råder tysken till att ta nästa steg i sin karriär:

– Egentligen behöver han en annan omgivning. Han borde byta stall, säger Marko enligt motorsporttotal.

– Jag ser dock inga alternativ för honom 2020. Du gör misstagen när du inte är riktigt koncentrerad. Då händer sådana saker i det undermedvetna.

Även Max Verstappen, som blev påkörd av Vettel, förra helgen är förundrad över att tysken har gjort så många misstag under de senaste säsongerna tillsammans med Ferrari.

– Han gjorde knappt några fel när han körde för Red Bull, men han har inte glömt bort hur man kör, citeras Verstappen.

– Men varför händer det så ofta sedan han är bytte till Ferrari?

Publicerad: