Myhrer fortsätter elitsatsningen

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

André Myhrer och Matts Olsson väljer att fortsätta sina karriärer. 

Nu hoppas svenskarna att storstjärnan Marcel Hirscher inte gör det. 

– Det är faktiskt en grej jag och André har pratat om, att det hade varit kul att köra en säsong utan honom, säger Olsson. 

Mattias Hargin och Frida Hansdotter slutade efter hemma-VM i Åre. Även André Myhrer och Matts Olsson hade tankar på att avsluta karriären. 

Matts Olsson hade till och med bestämt sig. 

– Runt finalen var jag ganska inställd på att jag skulle skita i det. Det är konstigt att de känslorna kommer när man haft så bra säsonger, men jag var inställd på att lägga ner, säger Olsson. 

Men nu står det klart att såväl Olsson som Myhrer fortsätter. 

– Fokus har varit att hitta ett upplägg där jag känner mig bekväm och konkurrenskraftig. Efter en motig säsong vill jag ta revansch och drivet för att jobba vidare ett sista år är att komma upp i 10 världscupssegrar, säger Myhrer i ett pressmeddelande.

”Sitter och hoppas att han ska sluta”

Att Myhrer valde att fortsätta var en del i att Olsson tänkte om. 

– Vi kommer inte gå på exakt samma upplägg, men vi kör ändå en hel del race på samma ort. Hade André vikt in kepsen hade det legat lite närmare för mig själv eftersom det var så pass nära. Det betyder ganska mycket att han fortsätter, säger Olsson som också hittat motivationen i att försöka vinna sin första världscuptävling. 

– Det har inte varit så jäkla långt bort egentligen. Så nu sitter man mest och håller tummarna på att Marcel (Hirscher) ska sluta, för det skulle ju öppna upp det, säger Olsson. 

Hirscher har vunnit det mesta man kan vinna i såväl slalom som storslalom de senaste säsongerna och har ännu inte annonserat om han ska fortsätta eller inte.

– Det är faktisk en grej jag och André har pratat om, att det hade varit kul att köra en säsong utan honom, säger Olsson. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint