Tvungen att bo på taket på grund av sitt favoritlag

avEmil Eiman Roslund

Publicerad:
Foto: TT
Jeff Lanham.

Alla vill att favoritlaget ska vinna.

En som vill det extra mycket just nu är amerikanen Jeff Lanham.

Ett vad har gjort att han under Cincinnati Bengals kris bor på ett restaurangtak.

– Jag har börjat be till gud för att vi ska vinna, säger hans fru Chrissy.

I jämförelse med MLB, baseboll, och NHL är NFL-säsongen kort med endast 16 grundserieomgångar. Men för Jeff Lanham känns den för tillfället som en evighet.

Restaurangägarens favoritlag i amerikansk fotboll är Cincinnati Bengals, de inledde säsongen med fyra raka förluster. Inför omgång fem mot Arizona Cardinals den sjätte oktober slog han vad – något som han nu ångrar – han ska bo på restaurangens tak fram till att Bengals vinner en match.

Nu sex veckor senare har laget noll segrar och nio förluster – och Jeff bor fortfarande i ett tält på Hog Rock Cafés tak.

– Det är galet, jag är fast här, det finns ingen utväg, säger Jeff Lanham till Local12.

I tältet har han snacks, en stor tv och en hylla med minnen, bland annat ett inramat foto på hustrun Chrissy.

”Måste vinna så småningom”

– Jag hatar att inte få vara med min familj, det är förmodligen det värsta med det här. Men jag ska hålla mitt löfte och så småningom måste de vinna, säger Jeff.

– Jag har aldrig bett till gud tidigare för en vinst för jag vet att det finns mycket viktigare saker att be för. Men på slutet har jag börjat be för att Jeff ska få komma hem, säger Jeffs fru Chrissy.

Natten till söndag, svensk tid, ska Bengals spela sin tionde match för säsongen, på bortaplan möter de Oakland Raiders som har fem vinster och fyra förluster.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM