Brorsson om tiden med Pichler: ”Fängelselikt”

Svenska stjärnan om isoleringen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ANTHOLTZ. Ingen Wolfgang Pichler = färre regler och större frihet.

– Förra året på VM i Östersund kändes det som isolering. Det var nästan fängelselikt, säger Mona Brorsson.

Under mästerskap fick inte skidskyttarna träffa familj eller vänner när demontränaren Wolfgang Pichler var förbundskapten. Efter att 65-åringen slutade i landslaget efter många framgångsrika år har den nya ledningen, landslagschefen Anders Byström och huvudtränaren Johannes Lukas, lättat upp reglerna till stundande VM i Antholz. Något som välkomnas av åkarna.

– Det var viktigt att vi skulle vara för oss själva, vara isolerade, vi skulle in i bubblan och fokusera med Wolfgang. För mig blir det jobbigt i längden, jag kan inte ha 100 procent fokus på bara skidskytte en sådan lång period. Med den här ledningen är det mycket mer avslappnat, säger Mona Brorsson.

Öberg testar nytt

Hanna Öberg kommer till VM i Antholz som både OS- och VM-guldmedaljör. För att fortsätta sin utveckling testar hon nya vägar. I stället för att åka tillbaka till Östersund och träna med övriga landslaget stannade hon och sambon Jesper Nelin kvar och tränade i Alperna inför VM. Ett beslut som antagligen inte hade välkomnats av Wolfgang.

– Det är en sådan sak som inte är självklar att han hade gått med på. Han har varit en väldigt stor del av landslagets framgångar men det är naturligt att vi bestämmer mer själva nu, säger Hanna Öberg.

Förre förbundskaptenen Wolfgang Pichler.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Förre förbundskaptenen Wolfgang Pichler.

Missade jeansen

Jesper Nelin har däremot inte märkt av så stor skillnad.

– Den enda regeln jag kommer på är att vår familj och vänner får komma till hotellet och träffa oss nu.

Du har mössa på dig, Wolfgang var noga med det och innetofflor för att ni skulle hålla er varma har jag hört. Är det av egen vilja nu?

– Ja, jag tror faktiskt inte ens att ledningen vill att jag har mössa egentligen. Senast jag hade det var de på mig.

Foto: Linn Nordström.
Jesper Nelin med mössan.

Ska ni vara finkammade?

– De sa till mig att jag skulle ha jeans på mig också till pressträffen men det missade jag så jag har mjukisbyxor nu.

Är du rebell?

– Nja men jag gick upp sent, åt frukost och såg på telefonen efter att det stod jeans men ja, då kändes det lite sent att byta.

Publicerad:

LÄS VIDARE