Ebba Andersson tvåa – men ångrar sig i mål

Ebba Andersson pressade Therese Johaug över tio kilometer i Falun.

Men hon ångrar att hon tog det för lugnt i en kurva på slutet.

– Där ger jag inte mig själv godkänt i dag, säger tvåan.

Ebba Andersson var dagens starkaste svenska i masstarten över tio kilometer fritt. På slutet var det bara hon och Therese Johaug som tampades om segern.

Ebba hängde på fram till näst sista backen, där norskan ryckte till sig en lucka som höll in i mål.

– Där var jag väldigt trött. Jag hade en pigg kropp att tävla med i dag och tyckte att jag kunde bita mig fast vid Therese länge. Men till slut hade jag inte krafterna för att svara emot. Det är bara att göra ett nytt försök nästa tävling, säger Ebba Andersson efter vinterns fjärde pallplats.

”Det var nära i dag”

Insatsen var stark i sin helhet, men det fanns ett läge där det kunde ha gått snabbare. På slutet, när Johaug redan hade ryckt, kom Ebba Andersson till en skarp kurva i hög fart. Hon kunde ha gått hårt i svängen, men valde att ploga och ta det lugnt för att säkra andraplatsen.

– Framför allt borde jag ha gjort en betydligt bättre kurva i sprintbacken. Där tog jag det väldigt försiktigt och plogade. Men i dag kände jag att det vore värre att stå på näsan eftersom det var fall i herrloppet, säger hon.

Du var orolig där?

– Nej, inte orolig, men jag kände på andra varvet att nej, jag tar det säkra före det osäkra.

Frida Karlsson kom nia i sin återkomst. Jonna Sundling kom på plats 11, Charlotte Kalla 15 och Emma Ribom 16.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.