OS 2021 i Tokyo

Henrik Stenson missar Tokyo-OS

Av: 

Andreas Käck

Henrik Stenson.
Henrik Stenson.

SPORTBLADET

Silver i Rio 2016.

I Tokyo kommer Henrik Stenson, 45, inte ens till spel.

Den missade kvalgränsen i helgens US Open innebär att stjärnan missar OS i sommar.

Henrik Stenson är inne i en djup formsvacka och har dalat ordentligt på världsrankningen de senaste månaderna. Han var tvungen att leverera i helgens US Open för att snuva sin namne Henrik Norlander på den sista OS-biljetten.

Men det gick inte vägen.

Två svaga varv och ännu en missad kvalgräns innebär Sverige blir utan sin namnmässigt störste stjärna vid spelen i Tokyo i sommar.

Norén och Norlander får åka

Kvalificeringsperioden slutar på måndag, när världsrankningen uppdateras, så detta var sista chansen för Stenson. Den svaga insatsen i US Open gör att han stannar kvar som tredje bäste svensk på rankningen, och det är bara de två bästa som får åka – Alex Norén och Henrik Norlander.

Båda två gör debut i OS-sammanhang.

I Rio 2016, då golfen gjorde comeback på det olympiska programmet efter 112 års frånvaro, var det Henrik Stenson och David Lingmerth som representerande Sverige.

Stenson tog silver

Stenson var då i sitt livs form. Några veckor innan OS i Rio hade han vunnit The Open och blivit historisk som Sveriges förste majorvinnare någonsin på herrsidan, och väl i OS fortsatte succén med ett silver.

I sommar tvingas han se kalaset på tv.

Ett rejält bakslag för veteranen, som hade sett fram emot att slåss om ännu en medalj.

– Givetvis hoppas jag få vara med i Tokyo och representera Sverige och ge det ett försök till på en medalj, sa han till Sportbladet i våras.

Herrarnas OS-golf spelas mellan 29 juli och 1 augusti.

Vilka två damer Sverige får skicka avgörs nästa måndag (28 juni).

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

OS 2021 i Tokyo: Allt inför sommar-OS – TV och program dag för dag

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Henrik Stenson

Golf

Sommar-OS