Jagades av polisen – nu är den omtalade åskådaren funnen

En kvinnlig åskådaren orsakade en masskrasch i den första etappen av Tour de France.

Sedan dess har hon varit jagad av polisen.

Nu är hon funnen – och ska ställas inför rätta, meddelar den franska radiostationen RTL.

Med dryga fyra och en halv mil kvar av första etappen av Tour de France var olyckan framme.

Hela 30 cyklister brakade in i varandra. Den skyldige? En kvinnlig åskådare som gav sig ut i körbanan för att via en skylt skicka en hälsning till sina mor-och farföräldrar.

När hon visade upp denna skylt framför tv-kamerorna missade hon att fältet färdades i full hastighet mot hennes position. I tumultet skadade sig den tyske cyklisten Jasha Sütterlin så illa att han tvingades avbryta.

”Är hon smart har hon redan dragit”

Den som först kraschade in i kvinnan var Sütterlins landsman, Tony Martin.

Han blev ordentligt irriterad.

– Är hon smart så har hon redan dragit härifrån. Det är ändå för sent att be om ursäkt nu, sa Tony Martin efter etappen.

Sedan dess har tourledningen meddelat att de söker kvinnan för att öppna rättssak. Men kvinnan, som flydde från platsen, har varit spårlöst försvunnen. Tills nu.

Under onsdagen meddelar nämligen polisen, enligt franska radiostationen RTL, att åskådaren arresterats och förts till den franska byn Landerneau. Där ska hon upp i rätten.

Om hon fälls där kan hon dömas till ett års fängelse. Utöver det riskerar kvinnan motsvarande 15 000 svenska kronor i böter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln