Höglander hyllas – får topproll direkt

Nils Höglander.
Nils Höglander.

Direkt från Rögle och rakt in i Vancouvers premiärlag.

Nils Höglander, 20, har imponerat stort på Canucks och ser ut att få en stor roll direkt mot Edmonton i natt.

– Vi tänkte att det han är bra på skulle passa utmärkt på liten rink, berömmer general manager Jim Benning.

Nils Höglander draftades i andrarundan av Vancouver Canucks 2019.

1,5 år senare ser den 20-årige snidaren ut att få göra NHL-debut för klubben.

Efter en stark höst i Rögle med 14 poäng på 23 matcher reste Höglander över till Kanada och imponerade så pass mycket på träningslägret att han tagit sin in i den preliminära trupp som Vancouver presenterade för 2021 års säsong under onsdagen.

– Han ser kanske mindre ut men han är med sina 176 centimeter och 86 kilo. Under internmatchen här om dagen gick han ner bakom förlängda mållinjen och tävlade om pucken med Alex Edler, två gånger. Eddie är 192 centimeter och väger 96 kilo men det var inte han som kom ut med pucken. Höglander gillar att tävla och är en väldig tävlingsmänniska. Sättet han åker på och hans snabba skott. Vi tänkte att det han är bra på skulle passa utmärkt på liten rink. Han visar det varje dag, berömmer general manager Jim Benning till Sportsnet.

Tränade i PP-uppställningen

När Canucks direkt går upp panna mot panna med rivalen Edmonton under premiärnatten ser svensken ut att få en stor offensiv roll direkt.

I och med att J.T. Miller har testats positivt för covid-19 tränade Höglander i andrakedjan med Bo Horvat och Tanner Pearson dagen innan premiären. Dessutom fick han gnugga i den första powerplayformationen med nämnde Horvat, Brock Boeser, Quinn Hughes och Elias Pettersson.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.