Zlatan liftade till San Remo – tre timmar försenad

Zlatan Ibrahimovic framförde ”Lo Vagobondo” med vännen och tränaren Siniša Mihajlović.
Zlatan Ibrahimovic framförde ”Lo Vagobondo” med vännen och tränaren Siniša Mihajlović.

En dödsolycka på motorvägen höll på att stoppa Zlatan från sitt sångnummer i italienska melodifestivalen.

Men efter en galen motorcykellift kom han fram – tre timmar för sent.

Och när svensken skulle ta ton i Sanremo-festivalen var det en darrig superstjärna som stod på scen.

Zlatan Ibrahimovic ”mello-debuterade” i tisdags när han agerade sidekick åt programledaren Amadeus i vad som enklast beskrivs som den italienska motsvarigheten till Melodifestivalen – Sanremo-festivalen. Under torsdagen var det tänkt att Zlatan skulle framföra den italienska hitlåten från 1972 ”Lo Vagabondo” av bandet Nomadi. Han skulle göra detta med vännen tillika Bolognatränaren Siniša Mihajlović. Men det dröjde länge innan svensken dök upp på scenen och när han väl gjorde det, var det med en ytterst märklig historia.

– Jag är försenad och ber om ursäkt för det, men nu är jag framme på min festival, sa Zlatan.

Osannolika ursäkten

Ibrahimovic berättade sen för programledaren och de italienska tv-tittarna att han suttit fast i trafiken till festivalen – i tre timmar. Detta på grund av en dödsolycka på motorvägen. Till slut fick Zlatan (enligt egen utsago) nog och sa åt sin chaufför att släppa ut honom ur bilen. Väl ute frågade svensken en motorcyklist om han kunde få skjuts till San Remo, (som ligger cirka 270 km från Milano). Motorcyklisten tackade (givetvis) ja till att köra svensken hela vägen fram till festivalportarna. När de väl kom fram efter 60 km var Zlatan frusen om fingrarna och när han tackade för skjutsen berättade motorcyklisten att det var första gången han någonsin kört på motorväg.

Det verkade där och då som att sångnumret inte skulle bli av. Men en stund senare dök Siniša Mihajlović upp och efter en kortare pratstund var det dags för sång. Programledaren Amadeus (Italiens svar på Christer Björkman) gav sedan varsin mikrofon till ”Ibra” och Mihajlović.

– För att Zlatan är svensk tycker jag vi kan kalla oss för I-ABBADeuZ, sa programledaren, sen drog låten igång.

”ABBA vet vem jag är”

Men när det var dags för Zlatan att sjunga sin del av låten var det en märkbart nervös svensk som hade svårt att hitta både text och ton till ”Lo Vagabondo”. Men ju längre låten gick desto mer vågade Zlatan släppa loss. När låten väl var slut var dock det där typiska Zlatan-självförtroendet tillbaka.

– Känner du ABBA personligen? frågar programledaren

– Nej, men de vet vem jag är, svarar Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic gjorde ny succé under San Remo-festivalen under torsdagskvällen.
Zlatan Ibrahimovic gjorde ny succé under San Remo-festivalen under torsdagskvällen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.