Visar upp kroppsförvandlingen – efter allvarliga kraschen

James Ellington efter EM-guldet i 100 meter stafett 2016.
James Ellington efter EM-guldet i 100 meter stafett 2016.

För fyra år sedan var den brittiske OS-löparen James Ellington med om en allvarlig trafikolycka.

Nu är han tillbaka i imponerande form.

På Instagram visar Ellington upp den nya superkroppen.

”Inte det bästa passet idag men jag är frisk och vid liv, så jag kan inte klaga”, skriver James Ellington till en bild av sin respektingivande torso.

Att ha en sådan superkropp som elitlöpare är kanske inte så anmärkningsvärt i sig. Bilderna blir dock smått otroliga om man jämför med ett annat inlägg på Instagram innehållandes en bild från fyra år sedan.

”Gick från att vara en OS-idrottare till att inte ens klara av två armhävningar. Jag gick från 81,9 kilo till runt 70 kilo”, skrev Ellington.

Bilden är efter att britten opererats 2017. Detta efter en trafikolycka han var inblandad i på Teneriffa.

Då frontalkrockade han och lagkamraten Nigel Levine på motorcykel med en bilist. The Guardian kallade incidenten för ”karriärsdödande, och Ellington undrade på sociala medier ”hur han och Levine kunde överleva”.

– Blod rann ut ur mig. Jag förlorade tre och en halv liter blod den kvällen. Jag trodde att jag skulle dö, sa Ellington i en annan intervju med The Guardian.

”Var bara glad att jag var vid liv”

Ellington opererades tre gånger för ett brutet skenben och vadben. Han fick även frakturer i ansiktet, och bröt sitt bäcken. Dessutom flera mindre skador.

– Jag har alltid uppskattat livet, men när jag var så nära att dö fick jag ett helt annat perspektiv. Mina lagkamrater besökte mig på sjukhuset, och jag vet vad de tänkte. ”Det här är det värsta som kan hända en idrottares karriär”. Jag var bara glad att jag var vid liv, sa han till The Guardian.

Ellington fick inte röra på sig under fyra veckor efter operationen, och därför tvingades han genomgå det brutala viktras han visat upp på Instagram. Under en längre tid fick han röra sig med hjälp av en rullstol.

”Människor har bara sett en liten del av denna resa, men TRO mig, det har tuffare än du någonsin kan föreställa sig”, skrev han.

Två EM-guld

Ellington fick höra att han kanske aldrig skulle kunna gå igen, men var tillbaka i löparspåret under juni 2019.

Idag verkar han, av den fysiska status han visar upp på Instagram, vara vid tillbaka i fullt slag.

När han var som bäst representerade han Storbritannien under OS 2012 och 2016. 100- och 200 meterslöparen har även två stafett-EM-guld på cv:t.


Skrällar på Stryktipset i sista stund – följ expertens tips här
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN