Förre stjärndomaren firade med vinnarna

SPORTBLADET

Mötet mellan Målilla och Malmbäck har väckt stor uppmärksamhet, men av en helt annan anledning än själva bandymatchen.

När det vinnande laget tackade publiken fick det nämligen oväntad hjälp – av domaren.

– Ibland måste man bjuda på sig själv, säger Kent Lisell till Dagens Vimmerby.

Det var förra fredagen som lagen möttes i division 1 södra och domaren var VM–meriterade Kent Lisell, som har åtskilliga år i elitserien bakom sig.

När Målilla skulle fira efter matchens slut åkte hela laget mot läktaren och spelarna slängde sig framför publiken. Lisell hängde då på hela vägen från start till slut och gjorde vågen med armarna.

Anledning?

Enligt han själv var det för att det kändes som en kul grej.

– Ibland måste man bjuda på sig själv, jag tyckte att det var kul att skoja lite, men det var absolut fel och dumt gjort, säger Lisell till Dagens Vimmerby.

Blev upprörd

Efter det blev Lisell upprörd när reportern tyckte att han firade och höll inte alls med om den bilden – trots att händelsen finns på film.

– Det här var en flexibel grej. Det blev 5–0 och jag ville skoja lite. Jag har inget emot det andra laget och that’s it. Men att du som reporter försöker göra en vinkling, det köper inte jag, fortsatte han.

Vidare tyckte Lisell att det redan är för få domare inom bandy – och att uppmärksamhet kring en sådan här händelse kunde skrämma bort fler.

– Vi har 440 matcher på 28 domare och det fattas domare i varje sekund. Och du lyfter upp en sådan här grej? Det är inte bra PR, säger han till Dagens Vimmerby.

Förlorande lagets svar

Malmbäcks tränare Anders Bergström vill inte diskutera händelsen med någon annan än Lisell själv.

– Nej, vi har pratat om det här i laget och kommer inte att kommentera utåt. När han dömer oss igen kommer vi kanske att diskutera det, men annars är det något mellan domaren och Målilla, säger han till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy