Kalla och Stina åker Tour de Ski

Foto: Bildbyrån
Både Charlotte Kalla och Stina Nilsson kör Tour de ski.
SPORTBLADET

Alla frågetecken är lösta.
Charlotte Kalla, Calle Halfvarsson och Stina Nilsson är bland namnen som kommer att åka Tour de Ski.
– Vi kommer ha ett väldigt etablerat och starkt lag, avslutar Rikard Grip.


Stina Nilsson har haft en december-månad med flera bakslag. I Lillehammer ödelades minitour-chanserna när hon bröt en stav i sprintkvartsfinalen och i Davos kom hon inte ens till kvartsfinal efter en bruten stav.
Men på 10 kilometer masstart i La Clusaz visade hon att formen finns där bakom missödena.
Nu ger hon besked att hon kommer att ställa upp på Tour de Ski trots att hon inte riktigt har varit nöjd med resultaten.
– Stina väljer att åka Tour de Ski efter att inte ha fått till det som önskat på vissa av sprintloppen under december, berättar Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Halfvarsson tillbaka

Även Charlotte Kalla finns på på listan, trots hennes hjärtproblem.
– Det är roligt att vi har med Charlotte Kalla i den blågula dressen igen, säger förbundskaptenen och fortsätter:
– Hon har fått bra tid med träning, exakt status tävlingsmässigt är det svårt att säga men hon har verkligen fått de kvittona hon önskar.
Även på herrsidan finns det flera intressanta namn. Halfvarsson missade senaste tävlingen i La Clusaz på grund av förkylning men kommer nu att åka med.
– Calle Halfvarsson, Marcus Hellner och formstarke Jens Burman har alla planerat att åka touren sedan tidigare. De har visat god form under inledningen av säsongen och det ska bli intressant att se dem på touren, berättar Rikard.
I laguppställningen finns även yngre åkare, som Viktor Thorn, Axel Ekström och Maria Nordström, som alltså nu får chansen att utmana världens bästa åkare i årets Tour de Ski.