”En skandal om Hamilton vinner VM”

SPORTBLADET

Alonso hoppas att FIA avslår hans stalls överklagan

McLaren protesterar och hoppas på att Lewis Hamilton ska vinna VM.

– Det vore en skandal om han blir världsmästare på det sättet, säger Fernando Alonso.

Foto: Fernando Alonso.

Den dubble världsmästaren som är trea i årets VM hoppas på att FIA avslår McLaren-Mercedes protest. Stallet anser att fyra förare från loppet i Brasilien ska diskas eftersom temperaturen på bensinen var för låg.

”En skandal”

Om fyran Nico Rosberg, Williams, femman Robert Kubica, BMW och sexan Nick Heidfeld, BMW stryks ur resultatlistan kan FIA välja att flytta fram Lewis Hamilton till fjärde plats viket skulle ge honom VM-titeln. Regel 168 säger att det är tävlingsledningen som avgör om bakomvarande bilar flyttas fram när deras konkurrenter diskvalificeras.

– Det vore en skandal om Lewis blir världsmästare på det sättet, säger Fernando Alonso till den spanska radiokanalen ”Copa”.

– Den som har tagit flest poäng är en värdig mästare och allt annat skulle skada vår sport och det skulle göra mig djupt besviken.

Slarvade bort segern

Fernando Alonso har under året haft stora problem med sin stallkompis och med sitt nya stall och är mycket besviken över att han inte kunde ta sin tredje raka VM-titeln.

– McLaren-Mercedes slarvade bort det, flera felaktiga beslut under den andra halvan av säsongen kostade oss titeln. säger Ferando Alonso till den spanska radiokanalen Cadena Ser.

– I de båda sista loppen var jag tvungen att göra det som de sade vilket gjorde det ännu svårare att ta in det försprång som Lewis hade.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport