Regler för Pulka-VM 2007

SPORTBLADET

Här får du all information om hur du kvalar och kvalificerar dig till finalen i Sälen vecka 15. Det här är alltså den fysiska tävlingen som avgörs i verkligheten.

Varje fredag v8-v14 i Åre, Nallebacken i Björnen och i Sälen, Halfpipen i Högfjället pågår delfinaler i Pulka-VM. På förmiddagarna är det kvaltävlingar som startar kl 12.00, och körs till kl 14.00. Anmälan görs i arenan från kl 10.00 och därefter drop in i mån av plats. Kvalet körs i en av de två banor som finns i VM arenan och varje kvalande får åka 1 åk på tid. De 16 snabbaste tiderna i Pulka VM kvalet går till kvällens delfinal.

Delfinalen startar kl 19.00 och pågår i ca 60 minuter. Delfinalen genomförs i stegformat vilket innebär att följande kvaltider möts: 1-16, 2-15, 3-14 o s v.

I Pulka-VM delfinalen möts de i en stege med totalt 16 st heat. De sista 2 heaten är ”lilla” och ”stora” finalen alltså placering nr 1-4.

Träning:

Träning sker endast i av arrangören utlyst ”officiell Pulka VM träningsarena” som ligger i direkt anslutning till Pulka VM arenan.

Tänk på att pulka åkning endast är tillåtet på anvisad plats i anläggningen. Se pistkarta över respektive resmål.

Officiell träning för delfinallister kl 18.15-18.45.

Tävlingsregler:

För att få delta i Pulka VM så måste den deltagande vid tävlingstillfället fyllt 8 år.

Tävlingsledningens officiella Hjälm och Ryggskydd är obligatoriskt för att delta.

Tävlingen genomförs bara på av tävlingsledningen utsedda VM pulkor.

Deltagaren måste ha gällande SkiPass.

Arrangören ansvarar ej för skador på personlig utrustning såsom skidkläder, skidglasögon, skor etc.

För tävlande som gått till final är det obligatoriskt deltagande på åkarmöte som sker på start 15 minuter före utsatt final. Är ej den tävlande på plats under åkarmötet så diskvalificeras denna.

I finalen har åkare med bättre kvaltid rätt till att först välja bana i respektive heat.

Den tävlande ska ta sig ned genom en förutbestämd bana. Passeras något objekt i den förutbestämda banan på fel sida och den tävlande passerar mållinjen utan att ha rättat till misstaget så är han diskvalificerad.

Tävlingsledningen ges rätten att diskvalificera åkare som ej uppfyller säkerhetsreglerna.

Annonsering av finalister

Kvalresultat och Finallistor finns i samtliga informationer på resmålet.

Resultat presenteras även i Lokal TV

Resultat presenteras även på Pulka VM:s officiella hemsida.

Kvalresultat finns tillhanda senast kl 16.00 varje tävlingsdag.

Pulka VM Kids

Pulka session för alla Kids upp till 8 år. Kom och åk så mycket du vill i en helt egen arena. kl 12.00-14.00. Arenan är uppbyggd bredvid den stora Pulka-VM arenan och ger alla möjligheten att prova på pulka. Här får alla barn åka så mycket som de vill i mån av plats men för att få vara testa på så måste alla bära hjälm.

http://wwwb.aftonbladet.se/sport/pulkavm/pulkavm-topp.html